Реклама / Ads
4| 5209 |02.12.2011 НОВИНИ

Прибраха трима за убийството жена в Люлин

.
Двама рецидивисти и непълнолетно момче са закопчани за убийството на 68-годишната жена от София. Тялото на жертвата бе открито от сина й на 22 ноември в ж.к. "Люлин".
 

 

Синът, който работи като полицай от 25 години, се прибирал от работа и когато влязъл в двора на къщата си, забелязал, че е разбит един от прозорците. Помислил, че  са обрали дома му, но след като отворил вратата - видял майка си в безпомощно състояние, без дрехи да лежи на пода в локва кръв. Смъртта на възрастната жена е в резултат от тежка черепно-мозъчна травма, причинена от удари с лопата. От дома на жертвата били откраднати двата й мобилни телефона, както и златни пръстени и обеци.

 

В хода на разследването полицаите достигнали до двама мъже, които предлагали за продан вещи, отговарящи по описание на тези, отнети при убийството. Единият бил 18-годишният  Б.С. - Божо от Самоков, осъден на пробация за поредното престъпление, и 14-годишен столичанин, познат с прякора Тузи. Когато Божо не бил открит на адреса си, той бил обявен за издирване, и на 30 ноември следобед бил засечен в центъра на Самоков.

 

По същото време в София на бул. "Европа" криминалисти задържали и непълнолетния му "колега". След довеждането им в полицията двамата признали за извършеното престъпление. Разказали, че във фаталната нощ заедно с  28-годишния Т. С. - Лайката, дрогирани, влезли къщата на жената с намерение да крадат. Тя обаче ги изненадала, тримата я нападнали и били с лопата. Когато стопанката издъхнала, те преровили жилището, грабнали двата й мобилни телефона, накитите и избягали. Лайката е задържан на 30 ноември в ж.к. "Люлин" в бившите кипърски общежития, където се укривал при свой познат.

 

Божо и Лайката са рецидивисти, регистрирани многократно за кражби, грабежи, унищожаване и повреждане на имущество. 28-годишният мъж има 71 криминални регистрации и осем присъди, от тях - седем ефективни и една условна. А 18-годишният младеж има три ефективни присъди с пробация и една условна. Непълнолетният е известен и на Детска педагогическа стая за кражби.

 

Двамата рецидивисти остават в ареста за 72 часа с постановление на СГП, а непълнолетният им съучастник е задържан за 24 часа, пише Днес.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5648 |24.11.2011 Задържаният за убийството на Яна на свобода . 7| 5035 |22.10.2011 Митничари прибраха оборудване на автоджамбази . 35| 5517 |10.10.2011 Ю. Павлов: Всички агенции са единодушни за първите трима . 0| 4808 |07.10.2011 Инспектори прибраха 8 млн. лв. от автоглоби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads