Реклама / Ads
68| 11966 |20.05.2023 НОВИНИ

Пригожин: Не превзехме Бахмут, но ще превземем Москва, а аз ще командвам парада! Над 200 000 са вече загиналите руснаци

.
Евгени Пригожин е бесен...
Над 200 000 са загиналите руски войници и офицери от началото на войната срещу Украйна. Щетите са описани в секретен доклад на ген. Валери Герасимов до Кремъл. Герасимов е началник на Генералния щаб на руската армия и командващ на обединените руски сили, воюващи в Украйна.
 

Данни от тайния доклад стават известни от изказване на собственика на частната армия „Вагнер“ Евгени Пригожин. Той напада остро Герасимов и военния министър Шойгу и ги заклеймява като главни виновници „да загинат може би двеста хиляди руски военни под некадърното им командване“. Това са банда предатели, негодници, които не се интересуват от загиналите и ранените. Пишат тайни доклади и се оправдават с лъжи, не крие гнева си Пригожин.

 

Не превзехме Бахмут, но можем да превземем Москва, а аз ще командвам парада! - заявява още собственикът на частната армия "Вагнер".

 

В своя телеграм канал той нарече прогнозите за икономиката на Русия и войната срещу Украйна на зам.-шефа на Съвета по отбрана Дмитрий Медведев „еротични фантазии“. Нарича го още „клоун, родоотстъпник и военнопрестъпник“, който няма понятие какво се случва на фронта в Украйна и трепери някой дрон да не удари отново Кремъл.

 

През изминалото денонощие руските части са опитали да си върнат предишни позиции в района на Бахмут, но са се натъкнали на смъртоносен огън. Руснаците се групират в посокките към Лимански, Бахмутски, Авдеевски, Мариински и Шахтьорски райони, но дават огромни жертви. През изминалаота нощ са регистрирани над 80 сблъсъка с украинските части в Бахмут, Маринка и в районите на Авдеевка, Степной и Новомихайловка. Счита се, че до тази сутрин жертвите от руска страна са над хиляда, срещу под сто загинали украинци.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 3823 |09.05.2023 Пригожин: Ами ако щастливият дядо се окаже пълен тъпанар? . 15| 3082 |08.05.2023 Русия е засилила обстрела над Бахмут, цели до утре да го превземе . 5| 4461 |07.05.2023 Пригожин: ”Вагнер” ще получи боеприпаси и оръжие за продължаване на бойните действия . 10| 2921 |06.05.2023 Кадиров се закани да прати “Ахмат” в Бахмут, ако Пригожин изтегли вагнеровците си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads