Реклама / Ads
0| 2708 |20.08.2022 НОВИНИ

Проблемът с безводието и високите температури ще става все по-голям

.
Тодор Джиков Източник: стопкадър, Нова телевизия
Проблемът с безводието и високите температури ще става все по-голям. Това предупреди заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков. Той обаче увери – в министерството работели по мерки.
 

Джиков коментира и смяната на директора на ДФ „Земеделие“, за която стана ясно в петък. Досегашният изпълнителен директор Николай Каварджиклиев беше освободен, а на негово място беше назначен Георги Тахов.

 

„Това е нормално. През ДФ „Земеделие” минава огромен финансов ресурс, отговорността е голяма. Реално е всеки министър-председател да си дойде със собствения си екип“, заяви Тодор Джиков в ефира на Нова телевизия и изтъкна: „Видяхте новият директор с какво сериозно CV разполага“. 

 

Той обаче подчерта, че трябва да има приемственост. Джиков е категоричен, че няма риск за изплащането на компенсациите на земеделските производители. „Парите ще дойдат по сметките най-късно в края на септември“, заяви зам.-министърът.

 

Преди това той припомни, че вече е дошла нотификацията за помощта от над 400 милиона за борба с икономическите последствия, възникнали от войната в Украйна.

 

„Вкарахме я в МС. Ще направим указанията. В края на месец септември най-късно тези пари да стигнат до земеделските производители“, каза Джиков.

 

Той увери, че се работи върху мерки и политики, които да доведат сектора земеделие до устойчиво производство и устойчиви стопанства. „Виждате и проблемите, провокирани и от спекулата – изкупуване на ниски цени, продаване на потребителите на много високи“, посочи Тодор Джиков.

 

„Най-сериозният проблем, който индикирахме, е липсата на адекватен контрол при търговията на едро и дребно, както и липсата на проследяемост от производител или вносител до крайния потребител. Стартирахме вътрешноведомствена група за въвеждане на регистър на търговците по подобие на страни от Западна Европа“, обясни зам.-земеделският министър.

 

Той увери, че се работи за това да има нормална и обективна надценка на продуктите от производителя до крайния потребител.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2588 |18.08.2022 Омбудсманът иска спешна компенсация за тройно по-високите сметки за газ . 0| 2674 |17.08.2022 Започва изграждането на сондаж заради безводието в Своге . 0| 2820 |08.08.2022 Политологът Борис Попиванов: Проблемът не е в ревизията, а във визията . 0| 20898 |27.07.2022 Тихомир Безлов: Проблемът на България не е с газа, спукана ни е работата с „Топлофикация София“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads