Реклама / Ads
4| 4439 |19.11.2014 НОВИНИ

Проблемният зам. министър: Оставката е в джоба ми , не членувам в партия

.
Орхан Исмаилов
Орхан Исмаилов заяви, че оставката му от поста заместник-министър на отбраната не е проблем за него. По думите му тя е възможна, ако от това зависи съдбата на правителството. България в момента има нужда от стабилно правителство и кабинет, трябва да се направят реформи. Аз не се чувствам чак толкова значим и важен фактор, че да разтърсим държавата, добави той.
 
Никога не съм членувал в дадена политическа партия или сила. И към момента не членувам в нито една от партиите във и извън парламента. Моята номинация дойде лично от министъра на отбраната. Той ме покани в екипа си, след което бях назначен от министър-председателя, обясни той пред БНР.

Изказването му след като съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов заплаши, че организацията може да оттегли подкрепата си от правителството, ако Исмаилов остане заместник-министър. Исмаилов призна, че не се плаши от такива удари и гледа м професионално на нещата.

Аз съм над тези неща. Мен постовете не са ме интересували чак толкова много през този период от време, когато съм ги заемал. Аз съм човек, който държи на себе си и държи на професионализма си. От тук нататък решение не е от моята компетенция. За мен не е никакъв проблем да си подам оставката. Оставката на един министър, зам.-министър или човек от изпълнителната власт винаги трябва да е в джоба му. Това не е проблем. Проблемът е, че в 21-ви век в една демократична страна излизат политици и недоумявам тези нападки и тези обвинения, коментира Исмаилов.

Орхан Исмаилов възнамерява да използва конституционно установенитеси права и да си търся правата в съда. Доколкото разбирам г-н Симеонов ме е нарекъл едва ли не турски агент. Знаете ли, че аз в Турция съм ходил два пъти - каза още той. Исмаилов смята, че от Патриотичния фронт използват ситуацията.

Аз мога да предполагам много неща, но не разполагам. Буди съмнение факта, че аз съм назначен отпреди една седмица, 10 дни, а те чак сега се осъзнаха да вдигат шум. Едва ли не аз станах най-важният фактор в държавата. Ако с това ще се оправи държавата, аз съм готов на всичко. Но това не е принципно. Няма логика в техните съждения, каза той.

Орхан Исмаилов призна, че не е очаквал подкрепата на ДПС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5145 |18.10.2014 Директорът на Ана-Мария: Няма да си подам оставката . 0| 4899 |17.10.2014 Правният министър: Обхващаме всички проблеми в съдебната система . 3| 4706 |05.10.2014 Руският енергиен министър: "Южен поток" не е спрян и се изпълнява . 10| 5594 |02.10.2014 Бойко Борисов поиска пак оставката на Искров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads