Реклама / Ads
18| 4980 |22.01.2014 НОВИНИ

Прочитът на Кънев: Сменете правителството, за да решите проблемите си

.
Лидерът на ДСБ Радан Кънев Източник: Булфото
Реформаторският блок отдавна посочи нужните мерки за България, които бяха посочени днес в доклада на ЕК. Само ние казваме правилата как да стане промяната в страната ни. Ако можем да четем между редовете на доклада от ЕК, там пише: Ако искате да решите проблемите, сменете правителството си.
 

Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев в „Лице в лице” по бТВ.

Докладът на ЕК е унищожителен. Правителството трябва да подаде незабавно оставка. Жозе Мануел Барозу призова днес да се подкрепят радетелите за промяна в България. Кои са тези радетели, попита риторично Кънев.

Нашите шест стъпки са осъществими. Днес се констатира един провал в съдебната система. Основания за оставка на правителството има. Трябва да има промяна на правилата, за да се върне доверието на хората.

БСП започват да се разцепват на всички нива. Те се опитват да устискат властта със зъби и нокти. Те досега управляваха в името на партийните назначения на ДПС. На тях партизанщината им е станал първа, а не втора природа. Сега целта им е да добутат и да назначат Сергей Станишев в Европейската комисия. От това страда цялата държава, категоричен беше Кънев.

На въпрос какво ще прави Реформаторският блок с ГЕРБ, той заяви: Явяваме се на европейски избори, ще докажем, че сме по-силни от тях. Борим се за резултат 4 представители в Европейския парламент. Това би било голям скок и ние смятаме да го направим.

Не си партнираме с ГЕРБ. Ние наистина искаме това правителство да падне и да има промяна. За ГЕРБ промяната е да се върнат отново на власт. С тях имаме огромни различия по отношение на управлението на държавата. Те трябва да решат дали приемат нашите шест точки. Ние протегнахме ръка на ГЕРБ, но Бойко Борисов реши да се прегръща с Георги Първанов, каза Кънев.

Липсата на реакция на правителството за ставащото в Украйна е скандално. Външно министерство трябва да реагира, защото липсата на становище, утре ще е международен скандал. Ние се държим като крадливи гости в Европа, коментира ситуацията в Украйна Кънев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6158 |16.01.2014 Радан Кънев: В БСП водят войни мафиотски кланове . 73| 6046 |15.01.2014 Радан Кънев: Оставката на кабинета е на масата . 17| 4825 |16.12.2013 Радан Кънев: Няма съгласие между нас и "Синьо единство" . 26| 4937 |15.12.2013 Радан Кънев: За да има съюз, ГЕРБ да покажат готовност за отказ от властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads