Реклама / Ads
2| 3251 |22.12.2022 НОВИНИ

Продължава разломът между БСП и Радев. Нинова каза, че това е военен бюджет, защото е най-антисоциалният

.
Корнелия Нинова
Разломът между БСП и Радев се задълбочава. Нинова каза, че това е военен бюджет, защото е най-антисоциалният, който е предлагат досега. Лидерът на социалистите призова ”Да не са раздават националните богатства на страната на конесии. Това е национална политика и идеология. Държавата ще ги управлява добре”, убедена е Нинова.
 

Лидерът на БСП посочи, че днес са подготвили сигнал, който ще внесат в прокуратурата срещу министъра на икономиката и индустрията, който е подписал договор за изграждане фотоволтаична централа върху водите на язовир Огоста с германски инвеститор. Нинова посочи, че язовирът е от национално значение. Според нея са нарушени множество процедури. От БСП посочват, че ползата за България от тази сделка ще е никаква.


Министърът на икономиката е обявил, че това е първата инвестиция и ще има и много други, които ще се реализират в язовирите на страната. Нинова изтъкна, че водите на страната са национално богатство. Тя посочи, че те се държавна политиката и отговорност. Нинова апелира за адекватна поддръжка на язовирите, тъй като е необходимо да се стабилизират. По bTV Нинова изтъкна, че слънчевите панели върху водите на язовирите ще попречат и на земеделието, а инвеститора няма адекватно да стопанисва язовира.Според нея това е лобизъм.

 

Лидерът на БСП в прав текст упрекна президента Радев. Тя каза, че ескалацията на отношенията между БСП и Радев са дълбоки, защото това са принципни различия. Най-същественият аргумент Нинова посочи, че левите симпатизанти "са против износа на оръжия за Украйна. Служебното правителство също има принос в това." Тя каза, че Радев може да наложи вето на гласувания закон, дори го призова да го направи, защото по този начин ще покаже отношение. Надеждата на Нинова е, че ако Радев наложи вето, това ще предизвика дискусия, защото за нея този договор е антиконституционен.

 

Нинова продължи с упреците към Радев. Според нея има различия между него-БСП и социалистите. Тя упрекна служебното правителство, че в бюджета се предвижда замразяване на доходите и увеличаване на средствата за отбрана.

 

Нинова остава оптимист за съставянето на правителство. Тя отново упрекна Радев, че бави мандатите и е необходимо вече да ги връчва: "Какво е това?!, попита с възмущение Нинова, "Бавят се излишно."

 

Според Нинова са се появили различия с политическите им партньори за минималната работна заплата. От БСП настояват тя да е 850 лв., т. е. 50% от средната, тъй като половин милион българи работят за минималната работна заплата. Лидерът на социалистите каза, че на първо четене всички партии са ги подкрепили. Тя критикува ПП, тъй като те предлагат да отпадне заплащането на Клас прослужено време, което Нинова определи като "абсурдно". ГЕРБ-СДС искат брутна заплата да е 850 лв., което ще доведе до намаляване, а не до увеличаване на настоящата минимална работна заплата.

 

Нинова посочи, че този бюджет е: "На-антисоциалният и най-античовешкият, който  служебното правителство на Радев предлага." Тя разкритикува, че по време на война се увеличават военните разходи за закупуване на самолети и въоръжаване. За това се предвиждат 6 млрд. лв., а цените на храните и газа растат. Нинова отново разкритикува президента: "Това е военен и антисоциален бюджет."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2944 |22.12.2022 Споразумение между БНБ и ЕЦБ ни приближава до момента на приемане на еврото . 0| 3103 |21.12.2022 Всички медалисти от международни олимпиади с право на стипендия . 2| 3445 |20.12.2022 Депутат от ”Продължаваме промяната” поиска прокуратурата да разследва министър Шишков за 300 млн. . 5| 3093 |20.12.2022 Трима загинали при взрив, който изкара от строя газопровода между Русия и Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads