Реклама / Ads
1| 3160 |13.12.2022 НОВИНИ

Нинова с поредна атака към министъра на икономиката, бил заплаха за националната сигурност

.
Корнелия Нинова
Оставете, че не идва на контрол, някак ще го преглътнем, но самият министър Стоянов вече става заплаха за националната сигурност, ако не го спрем навреме и не поискаме тук в парламента какво прави, с чие разрешение го прави, има ли всички необходими документи и процедури, представлява ли това, което прави заплаха за националната сигурност и региона.
 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна на Народното събрание. И посочи редица въпроси, които може да бъдат зададени към служебния министър.

 

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов два месеца не идва на парламентарен контрол. Намира се всякакъв начин да не се явява. За служебните министри в кабинета на президента Радев стана навик да пренебрегват Народното събрание и да не идват на парламентарен контрол. Многократно сме критикували това поведение, но ми се струва, че конкретният повод, за който ще говоря вече става дума за опасност. 

 

Нинова е категорична, че иска да алармира и да предупреди, че "министърът на икономиката и индустрията Стоянов многократно заявява в интервюта, че е задвижил процес за огромна германска инвестиция за 1 млрд. лв. за фотоволтаичен парк върху язовир Огоста. Всяка чуждестранна инвестиция е добре дошла стига да се спазват законите и да не се застрашава националната сигурност", подчерта тя.

 

Лидерът на левицата каза, че язовир Огоста фигурира в документ, който определя стратегически обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност.

"Язовир Огоста на шесто място в този списък представлява обект важен за националната сигурност. Той е от тези рискови обекти, които се нуждаят от ремонт, за да се избегнат бъдещи проблеми. Собственик на язовир Огоста е Министерство на земеделието. Около язовира има защитени зони. Имам десетки аргументи да призова този човек да бъде спрян и го казвам навреме", обясни Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4266 |12.12.2022 Сините изпратили Нинова в БСП, за да съсипе партията . 0| 3501 |10.12.2022 Йордан Терзийски, ПП: Кабинетът ”Габровски” ще е поредната параванна политика на ГЕРБ . 3| 3858 |09.12.2022 Арман Бабикян пред Фрог: Изглежда Нинова не иска да има път пред себе си . 3| 3154 |09.12.2022 Нинова гневна, иска да се разсекрети Договора за износ на оръжие за Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads