Реклама / Ads
5| 5090 |11.02.2022 НОВИНИ

Нинова: Кашата с язовирите е най-голямата, която съм виждала

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
Кашата с язовирите е най-голямата, която съм виждала през живота си, а аз съм виждала доста. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова в НС. По думите й в продължение на пет години различни служби и контролни органи си прехвърляли отговорността за строежа на язовир „Огоста” чрез непрекъснато увеличаване на средствата, необходими за ремонт, но досега нищо не е свършено.
 

„Язовир „Огоста” е собственост на Министерството на земеделието. Прехвърля се част на ДКК. Дружество „Монтажи” предоставя план, според който ще са необходими 7 милиона лева за ремонта на съоръжението. Експертният съвет към ДКК, който оценява тези процедури, решава, че проектът не отговаря на изискванията за ремонтни работи. „Монтажи” представят нов план, в който сметката е увеличена на 12 милиона лева за строежа. Експертният съвет отново не го одобрява. До този момент ремонт не е започнал, въпреки всички тези процедури”, обясни Нинова и уточни, че именно това е една от причините да бъде освободен целият съвет на директорите в ДКК.

 

„Ще сложим ред в компанията. Не може да се прехвърля отговорността постоянно и да се стига накрая до колективна безотговорност”, категорична бе тя.

 

Вицепремиерът добави, че не приема критика към сегашното управление за хаоса с язовирите.

 

„Опитваме се да се справим с това, което сме заварили. Не е вярно и, че няма приоритизиране на язовирите”, каза Нинова.

 

Министърът добави, че няма да бъдат извеждани нито едно от предприятията от Държавната консолидационна компания (ДКК), нито да бъдат закривани.

 

„С лека ръка да се каже „Закриваме ДКК“, без да мислим за последиците за всички държавни предприятия вътре в нея, е неразумно”, категорична е тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3553 |10.02.2022 Министър Нинова: Шефът на борда на ДКК сам е подал оставка . 10| 3212 |09.02.2022 Министър Нинова: Всеки ден ще обявяваме цените на едро на основните храни . 4| 4339 |08.02.2022 Министър Нинова: Ще внесем законопроект за закриване на Държавната петролна компания . 10| 3464 |03.02.2022 Министър Нинова: „България Експо“ е черна дупка за милиони, даваме ги на прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads