Реклама / Ads
13| 5882 |09.04.2012 НОВИНИ

Продължава търсенето на кукловода на „Наглите”

.
"Наглите" в съда
Продължаваме работата по „Наглите” и се надявам да обявим кой е ръководил групата и е поръчвал отвличанията. Това е мнението на зам.-главния прокурор Бойко Найденов. Според него работата по разследването на престъпленията на групата за отвличяния не е спирала и се очакват още разкрития.
 

Има предположения за тартора на „Наглите”, но няма достатъчно доказателства, за да се назоват имена. Това пък разказа по ТВ-7 вътрешният министър Цветан Цветанов. Той припомни, че още в началото на операцията по залавянето на похитителите е бил задържан и Антон Петров-Хамстера, в дома на когото е открита банкнота от 100 лв, която е била част от платен откуп. Тогава двама от свидетелите решават да проговорят и да разкажат кой всъщност е истинският вдъхновител и ръководител на групата. Когато обаче Хамстера е пуснат от апелативния столичен съд под гаранция срещу 20 000 лв, те се отказват. Хамстера е считан за „дясна ръка” на Алексей Петров и е подсъдим заедно с него по делото „Октопод”.

Самият Алексей Петров пред камера на Нова телевизия заяви, че операция „Наглите” е извършена прибързано и непрофесионално. По този начин не бил заловен „мозъка” на групата. Той дори предположи, че точно това е била целта, да се прикрие кукловода на „Наглите”. Докато бил в ДАНС самият той имал оригинални предложения за залавянето на извършителите на отвличания, но никой не му обърнал внимание. Трактора е сигурен, че МВР се е провалило по „Наглите”, защото не са реализирали неговите идеи.

Това са пълни глупости, - коментираха твърденията на Петров хора, близки до разследването на „Наглите”. Тракторна ако е искал да бъде полезен е могъл да го направи, защото две години се изживяваше като шеф на ДАНС и разполагаше с целия ресурс на агенцията. Тогава обаче той не си мръднал пръста и дори пречел.

 

Всъщност в публичното пространство се появиха съмнения, че именно Алексей Петров е човекът, който е покровителствал и ръководил „Наглите”. Сочеше се връзка му с Хамстера. Също и разговор с един от обвиняемите, който заявил, че има голям бос, който не е криминално проявен, с големи връзки е и му викали „Баро”. Доказателства обача така и не бяха представени.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 7964 |03.04.2012 Станишев: ГЕРБ продължават на политиката на Ив. Костов . 36| 5557 |02.04.2012 С. Мюмюн: За нас Възродителният процес продължава . 2| 5256 |13.02.2012 “Артистът” продължава да трупа награди . 59| 5891 |10.02.2012 Б. Борисов: Продължаваме да отстояваме националните си приоритети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads