Реклама / Ads
14| 4961 |15.05.2021 НОВИНИ

Проф. Андрей Чорбанов: Тази есен аз ще представя ваксината срещу коронавирус пред световната научна общност

.
Проф. Андрей Чорбанов
Българската наука е свикнала да има неглижиращо отношение. Но тази есен аз ще представя ваксината срещу коронавирус пред световната научва общност. Ние сме приучени да работим в други условия. Нашата идея е да използваме две форми-инхалационна и инжекционна. Трябва да се направят клинични изпитвания върху хора. Световната наука казва, че ваксинираните не могат да разпространяват вируса.
 

Това каца ученият от БАН и бивш депутат от ИТН проф. Андрей Чорбанов по БНТ. Той продължи: Не ми се е променило мнението за вируса. Той съществува и ние работим от година и половин за ваксина. Преди месец стартира и втори проект, ще разработим два варианта.

 

Все още не се знае какъв е реалния процент хора, които са предпазени от вируса. Никой не  е застрахован от срещата с вируса. Но не трябва да се променя начина на живот. В началото имах слаби симптоми. Имах страшна слабост, никакъв апетит. Видя се, че нещата не са добре в  „св. Иван Рилски“. Бързо се подобрих. Загубих обоняние, но вкусът се промени. Имах тежки поражения на дробовете. В „Св. Анна“ положиха много усилия. Медиците се справиха с кризата. Сатурацията ми падна до 89 и имах 50 процента поражения на дробовете. Лекувах се с коктейл от медикаменти. Бяхме 5 човека в стая, симпатични хора.

 

В държави с пълен локдаун  и такива с разхлабен режим, вървяха по един и същи път по отношение на коронавируса.  Една от посоките е коронавирусът да мутира в по-слаба посока, а друга- в по-силна. Този вирус мутира с много малка степен. Не прави екстремни мутации. Някои от новите форми бяха по-агресивни.

 

Хората с леки симптоми живеят сред нас, не се карантинират. Година и нещо, в които критикувах мерките не споменах имена. Няма да пресонализирам. Много неща можеха да бъдат по-добре и по-смели. Аз съм прекарал заболяването, защо трябва да нося маска? Прекаралите заболяването имат по-голяма защита. Защо държавата не ми издаде документ, че мога да пътувам свободно, а ще трябва да се тествам? Аз бих свалил маските на другите места. Не се знае кога ще има четвърта вълна и колко агресивен ще е вируса.

 

Не сме шокирани, твърде подготвени бяхме за това място. Горд съм, че гласувах за промяна на ИК. На този етап това бе достатъчно. Пишат ми хора в чужбина, които не успяха да гласуват. Всяка партия сега ще даде максимум от себе си, за да постигне успех. Много скоро ще бъдат публикувани листите. В персонален план малко се стреснах от това, кото се случи в парламента. Противоборството беше малко повече. Беше повече от видно, че управлаващите правеха всичко възможно за това. Протакаха времето, бавеха, за да не се гласува този ИК.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6727 |14.05.2021 Проф. Николай Габровски: Владимир Каролев има тежки травми на много органи . 14| 4483 |13.05.2021 Проф. Ангелов, сега вече можете да говорите за смесването на ваксини . 7| 3491 |12.05.2021 Проф. Минеков: Никой не е направил постъпки за Плана за възстановяване. Ще знаете още много . 2| 2975 |10.05.2021 Проф. Момеков: До края на годината може да има лекарство срещу COVID-19

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads