Реклама / Ads
8| 4327 |20.04.2021 НОВИНИ

Проф. Андрей Чорбанов: Изключително грешно е да се направи втора имунизация с друга ваксина

.
Проф. Андрей Чорбанов
Навсякъде се обсъжда смесването на ваксините. Огромната част от имунолозите съветват да не се прави това нещо. Може да не е страшно. Но ние на знаем какво ще се случи. Изключително грешно е да се направи втора имунизация с друга ваксина. Това каза ученият от БАН и депутат от ИТН проф. Андрей Чорбанов по 7/8 ТВ.
 

Станахме първата държава, която разреши да се прави реимунизация с друга ваксина. Ние не знаем кой е взел това решение. Не вярвам да е здравния министър. Със сигурност бих искал да зная кой е взел това решение. Много държави като Сърбия и Унгария, се имунизират със „Спутник“. Трябва да се каже, че и трите векторни ваксини са различни. Тази на „Янсен“ е същата като руската. С втората имунизация се получава много мощен отговор. Маймунският вирус не е толкова мощен. Доста екипи изучават откъде да проблемите при ваксините. Преди няколко месеца се говореше, че няма проблем, но регулаторните органи признаха ,че са факт. Изискванията към новите ваксини са да са безопасни.

 

Не е ясно защо се получава кръвосъсирване. Не е намерен механизма, с който това се случва. Аз критикувам мерките, а не вируса. Това, че допуснахме той да се разпространи глобално, е причина за тази висока смъртност. За година и нещо имаме 350 000 позитивни, означава, че много по-голям брой хора са се срещали с този вирус. С последната вълна боледуват много млади хора. Третата вълна обиколи всички страни в света – и страните с локдаун, и без локдаун. ЕМА одобри ползването на „Янсен“. Нямам обяснение за това. При някои хора и първата доза дава необходимата доза защита. При други – не. 

 

Руската ваксина се използва в много държави, особено в Латинска Америка. Сърбия е в стъпала спрямо ваксинацията спрямо нас.  

 

Категорично смятам, че тази ваксина не трябва да е задължителна. Смятам, че трябва да се имунизират рискови групи. Защо имунизирането и преболедувалите трябва да ходят с маски?  Ако ваксината работи, ти не разпространяваш патогена. Обратното граничи с „Междузвездни войни“. Ако ваксината работи, човекът е защитен.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3182 |20.04.2021 Проф. Костов: Слабостта на стария щаб е, че бе управляван от хирург . 7| 2911 |20.04.2021 Проф. Кантарджиев: Аз моята работа си я върша, с или без Щаб . 19| 4936 |19.04.2021 Проф. Слатински: Некомпетентността в Джипландия взема бедствени размери и превърна страната в Опашкария . 8| 5556 |19.04.2021 Проф. Минеков: Слънчогледите обръщат глави и търсят ново слънце

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads