Реклама / Ads
15| 4257 |30.08.2021 НОВИНИ

Проф. Чорбанов: Ние делегираме на хората правото дали да бъдат ваксинирани. Няма да бъда министър

.
Проф. Андрей Чорбанов
Тиранията е в дискриминиране на едни спрямо други. Милиони хора се ваксинират. В нашата парламентарна група има много ваксинирани. Това е процес, който всеки трябва да приеме за себе си. Това каза проф. Андрей Чорбанов от ИТН по БТВ.
 

Аз не се ваксинирах и обясних защо. Преболедувах го в средно-тежка форма коронавируса. Тези, които са прекарали заболяването имат възможност 13 пъти по-малка възможност да се разболеят отново.

 

Ваксинираните не трябва да се противопоставят на неваксинираните. Още миналата есен мислех, че съм прекарал заболяването, но не бих си правил тест. Предположих, че съм го изкарал. Дори след моето хоспитализиране не промених начина си на живот. Ние делегираме на хората правото дали да бъдат ваксинирани. Много организации и фирми притискат хората да бъдат ваксинирани. Не съм консултирал Слави Трифонов дали да се ваксинира. Той чете много и има близки, които се занимават с медицина.

 

Ваксинацията след прекарано заболяване, допълнително увеличава имунитета. Спекулира се доколко ваксинирането има значение. Разбра се, че имунизирането разпространяват заболяването. Ние сме твърдо да за задължителните ваксини.

 

Аз имам здравен сертификат, той изтича на 15 септември. От този момент се считам за  опасен за обществото, което не е така.

  

Бяхме първи по смъртност, това е тренд, който не се е променил. Ние имаме много болно население – с автоимунно, със сърдечно. Трябва да се направи сериозна система за превенция. Всеки, който се чувства застрашен, нека се ваксинира. Твърдо съм против силовите мерки. Няма да бъда здравен министър със сигурност. На 4 октомври ще представя българската ваксина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3166 |30.08.2021 Проф. Аргирова: Пикът на четвъртата вълна ще бъде около 10 октомври . 6| 4033 |30.08.2021 Проф. Илко Гетов: Кой ще поеме отговорността за безопасността на трета доза ваксина? . 6| 3810 |29.08.2021 Проф. Ива Христова: Вървим в подножието на върха на новата COVID вълна . 10| 19186 |27.08.2021 Проф. Ивайло Дичев: The blame game: вижте само какво се случва в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads