Реклама / Ads
2| 2794 |30.06.2023 НОВИНИ

Проф. Антоний Тодоров: Частните армии би трябвало да бъдат забранени от Европа като терористични организации

.
Проф. Антоний Тодоров Източник: Стопкадър: БНТ
Едно катастрофално разпадне на Русия няма да има добри последици нито за Европа, нито за България. Частните армии би трябвало да бъдат забранени от Европа като терористични организации. ”Вагнер” е била добре финансирана от самата руска държава. Тези армии са една опасност за света като цяло.
 

Това заяви пред БНТ преподавателят от Нов български университет проф. Антоний Тодоров.


По думите му опитът за пуч в Русия е притеснителен, но не защото той е поставил под въпрос властта на Путин, а защото не можем да си представим какви последици може да има това действие за Европа и за България.

 

Относно актуалната политическа действителност у нас, проф. Тодоров каза следното:

"Ние знаехме трудностите, с които беше формирано това правителство. Има две противоположни очаквания в нашето общество. Едното голямо очакване се роди от протестите 2020 г. Второто очакване беше очакването за редовно правителство. Тези два очаквания трябваше по някакъв начин да се съберат. Ако изберете едното, ще загърбите другото. Правителство не можеше да се сформира без една от двете коалиции", обясни специалистът.

 

Според него правителството в момента по същество е на ПП-ДБ с подкрепата на ГЕРБ. 

 

"Винаги съм мислел, че в една такава необичайна ситуация, в която сме, решенията, изглежда също, ще бъдат необичайни. Както например, предложението, че ще има ротационен премиер. Това е нещо нечувано в българската конституционна история. Дали ще издържи кабинетът зависи от въображението на политиците", категоричен бе проф. Тодоров.

 

Относно издигането на Васил Терзиев за кандидат за кмет на София, ученият коментира, че това показа множество предразсъдъци.

 

"Веднага се заговори за потеклото му - една реторика, с която мислех, че отдавна сме приключили. От друга страна, трябва да се вземе предвид, че нашето общество е доста шарено. Този баланс не е много лесно да бъде намерен", посочи още той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3162 |29.06.2023 Проф. Гечев: Бойко Борисов саботира съдебната система . 0| 2616 |28.06.2023 Проф. Оскар: Поради липсата на реакция, нещата с езика на омразата ескалират . 15| 5011 |26.06.2023 Проф. Николай Слатински: Сравняват ги, но Путин не е постигнал и 1/100 от това на Хитлер . 3| 3376 |26.06.2023 Проф. Дарина Григорова: Това, което се случи в Русия, беше тежко въоръжен метеж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads