Реклама / Ads
9| 14831 |08.12.2021 НОВИНИ

Проф. Дайнов: Очаквам прокуратурата да изплюе политическата власт, която погълна неправомерно

.
Проф. Евгений Дайнов Източник: БГНЕС
”Хората, които формират правителство в момента - ”Продължаваме промяната” и не само те - са продукт на една културна революция, която протече в България и тя е трайна. Българският народ реши да станем една нормална европейска държава, където хората са приветливи, защото имат експертиза и не се чувстват несигурни. Тази културна революция е основното нещо, което определя политиката оттук нататък. ... От пролетта на 2019-а година аз усетих, че вече се разместват пластовете в главите на хората.”
 

Тази констатация направи пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов.

 

"Рисковете за новата коалиция са при първото сътресение някои от по-старите политици, които са с по-печално схващане за света, да истерясат и да започнат обичайното политическо поведение - да крещят и обвиняват. Това е рискът, но те са под огромна преса, защото резултатите от изборите ясно показаха какво иска народът - прилично управление, което да сложи край на ерата на грубиянщината и на кражбите", коментира той. 

 

Според него е много важно новото правителство да има бързи резултати, защото "резултатите са онова нещо, което убеждава хората, че има смисъл да стиснат зъби и да продължат напред".

 

Той прогнозира управляващата коалиция да има комфорт от страна на общественото мнение.

 

"Очаквам прокуратурата да спре да функционира все едно има политическа власт. Тя заграби политическа власт, която не ѝ принадлежи, още при Сотир Цацаров. Очаквам тя да изплюе политическата власт, която погълна неправомерно", заяви политологът.

 

Проф. Евгений Дайнов заяви, че не намира нищо нередно в това служебни министри, които се справят добре с работата си, да останат и в редовното правителство.

 

Неговото мнение за 7-ата парламентарна партия - "Възраждане" - е да не ѝ се дава трибуна за изява:

 

"Хората гласуваха и за Адолф Хитлер... Вижте какво става".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6485 |08.12.2021 Проф. Аргирова: Омикрон е краят на пандемията . 3| 4461 |08.12.2021 Проф. Огнянова: В 46 НС ГЕРБ внесе „законопроект Блъсков“. Сега търсят и други форми на намеса в полза на Блъсков . 16| 3324 |08.12.2021 Проф. Сербезова с коментар дали ще е министър на здравеопазването: Трябва да загърбим страха от един или друг пост . 0| 3020 |08.12.2021 Първо редовно заседание на 47-ия парламент, изслушват проф. Минеков за ”Труд”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads