Реклама / Ads
4| 3030 |03.01.2023 НОВИНИ

Проф. Даниел Вълчев песимист за съставянето на кабинет: Вървим към избори

.
Даниел Вълчев Източник: стопкадър
Не съм голям оптимист – не защото не ми се иска, а защото не виждам сериозни основания да се случи създаването на правителство. Това заяви проф. Даниел Вълчев, бивш вицепремиер и настоящ декан на Юридическия факултет, в ефира на bTV.
 

"Няма как да се състави правителство без участието на ГЕРБ, ДПС или „Възраждане” – това е аритметика, не е трудно да се сметне. Какъв вид говорене, ритуални танци биха могли да притъпят говоренето от преди изборите – трудно е да кажа.

 

Вървим към „симулакрум” – нещата уж са същите, но само симулират това", категоричен е той.

 

По думите му както ГЕРБ, така и „Продължаваме промяната” казват „няма да изкарваме тежката артилерия, ще представим един професор, няма да има коалиционно споразумение”: "Не съм оптимист, по-скоро вървим към избори – не е страшно, ние 40 години и отгоре се стремяхме да имаме демокрация, с хубавите и нехубавите ѝ страни."

 

Според него „Демократична България” е добре да се разкачат от ПП, от гледна точка на ГЕРБ.

 

"Имаме две тенденции: едната е „омръзна ни от Борисов, време е за промяна”, другата – „вижте кой идва, не е ли по-добре да имаме стабилно управление, защото другите не знаят на кой свят са?”, смята той.

 

"Мнозина, поне от говорителите, напоследък споменават за възможността за прекрояване на конституционния модел у нас – виждат президентът начело на нещо такова. Това е процедурно и политически сложно. 

 

Румен Радев също започва да губи подкрепа, и това е нормално. Идеята, че президентът може да седи над партиите, да ги побутва и нахоква, като той остане с бели дрехи – това е неправилна идея", каза още проф. Вълчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4183 |03.01.2023 Проф. Тагарев: Украйна може да възстанови своите територии и няма да остави Русия на спокойствие . 15| 4192 |29.12.2022 Проф. Радулов за случая ”Грозев”: Години наред службите ни са работили проформа по руската агентура у нас . 0| 3069 |27.12.2022 Проф. Кантарджиев: Грипната вълна у нас в края на януари - началото на февруари . 3| 3274 |26.12.2022 Проф. Денков: Шансовете за кабинет зависят от това има ли какво да ни обедини отново

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads