Реклама / Ads
32| 7115 |09.05.2021 НОВИНИ

Проф. Даниел Вълчев: Работата е на залез и стаята ще бъде проветрена

.
Навреме приключи работата на 45-тото Народно събрание. Ако този парламент се беше забавил, господин Борисов щеше да ги е сготвил всички до есента. При управлението на ГЕРБ се утвърди един различен маниер - тип схващане за мъжествеността, че не трябва да се съобразяват с правилата. Работата е на залез и стаята ще бъде проветрена.
 

Това заяви в ефира на bTV бившият образователен министър и декан на Юридическия факултет в Софийския университет проф. Даниел Вълчев.

 

По думите му ясен знак за продължителността на този парламент е бил даден още с избора на председател на Народното събрание. Станало е ясно, че никой няма да влезе в коалиция с ГЕРБ, а всичко останало би било напразен опит.

 

"Хубаво казват, че близо 19 милиона лева излизало това Народно събрание. Ами тогава да питам - те защо се мотаха една седмица и не върнаха веднага мандата? Щяха да са спасили милиони на данъкоплатците. Но проблемът изобщо не е такъв. Реакцията на Борисо ви ГЕРБ беше очаквана. В началото започнаха със съблазняване - "Ще направим правителство, то ще е много хубаво. Ето, предлагаме ви нови хора". Видя се, че това няма да се случи и започнаха със заплахи: "Ще видите вие. Ето - мигранти, няма да има пари за пенсионерите". Това не проработи. Третата фаза е смирението - приеха тежката съдба, че народът не ги разбира, ще се явят на избори и така...", коментира още Вълчев.

Той отхвърли категорично спекулациите, че ще бъде посочен за премиер в служебният кабинет на Румен Радев.

 

"Маниерът на управление при ГЕРБ е коренно различен. Тук има тип схващане за мъжествеността, която да не се съобразява с правилата. "Откъде накъде ще давам мигач, за да видят къде отивам?". Порастването в йерархията в момента зависи от близостта ти с някого. Това българите го отхвърлиха и се надявам, че няма да се върне скоро", коментира още проф. Вълчев.

 

Той прогнозира загуба на гласове за Борисовата партия в контекста на променени изборни правила и администрация и общото политическо позициониране. Парламентът обаче ще бъде с подобен облик и това значи, че "няма да има забранени коалиции" - "Народът е казал - седнете на масата и се разберете".

 

"Според мен ГЕРБ ще направят три неща. Ще се опитат да покажат, че изборите са нелегитимни. Вероятно ще се опитат да са по-кротки. Ще направят и дълъг списък за това, което са направили за народа, а той, уви, не ги разбира. Работата е на залез и стаята ще бъде проветрена", посочи Вълчев.

 

Той още веднъж се обърна към здравните власти заради затворените университети:

"Проблемът не е, че университетът е затворен. Разумни хора сме. Но в момента се получава следното - училищата работят с леко скърцане, големите ученици са долу-горе на годините на нашите студенти. Не може да се говори за нищо разумно от гледна точка на приоритетите - казина, дискотеки, ресторанти са отворени. Може да има конгрес в университета със студентите, но не можем да ги учим. Баба ми не е ходила на тиймбилдинг и България все пак се е развивала. Много важно е за българина да има казино и тиймбилдинг…"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4531 |08.05.2021 Проф. Милко Палангурски: 45-ят парламент не е най-краткият в историята ни . 14| 3240 |08.05.2021 Проф. Витанов: Сега мечката COVID-19 спи, Шаро не лае, но ни трябват 70% ваксинирани българи . 0| 3019 |07.05.2021 Проф. Рачев прогнозира прекрасно време до 15 май . 15| 5198 |05.05.2021 Проф. Минеков: Разделяме се с епоха на бандитизъм, на вопиюща простотия, на нещастие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads