Реклама / Ads
3| 3265 |26.12.2022 НОВИНИ

Проф. Денков: Шансовете за кабинет зависят от това има ли какво да ни обедини отново

.
проф. Николай Денков
Шансовете за кабинет зависят от това има ли какво да ни обедини отново. Това каза пред журналисти номинираният за премиер от ”Продължаваме Промяната” академик Николай Денков в Кърджали по време на среща със симпатизанти.
 

 "Затова сложихме като основна задача изготвянето на програмна декларация, която да подреди целите и дейностите, които могат да ни обединят", поясни Денков. "И като ги сложим на масата, да видим кой е готов да подкрепи това, което може да ни обедини заедно", допълни кандидатът на "Продължаваме Промяната" за премиер.

 

Той уточни, че вече са получени предложения от "Демократична България", "БСП за България" и "Български възход". "В следващите дни предстои да подредим тези предложения така, че да не си противоречат и да се допълват взаимно", посочи Денков. По негови думи текстът на декларацията ще бъде съгласуван с партиите, които са внесли предложенията, и след Нова година ще бъде предложена за гласуване в Народното събрание.

 

"Ние действаме с две идеи - когато всичко е подредено и ясно какво искаме да направим, и ако това бъде подкрепено - да бъде сторено и да се получи мнозинство. Ако не са готови, декларацията така или иначе ще бъде завършена, и ние ще я оставим на следващите - третият мандат също трябва да бъде свързан с някакво обединение, макар и на други партии с друго предложение за министър-председател", каза Денков.

 

"То може да тръгне от тази декларация и ако искат да я допълват, а не да тръгнат на чисто", обясни още Денков и посочи, че винаги е бил с мисълта, че трябва да се постигат реалистични неща, а в случая реалистичното е добре подредена декларация.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3276 |23.12.2022 Николай Денков: Между ПП и ГЕРБ не е имало неофициални разговори за втория мандат . 14| 4667 |23.12.2022 Проф. Румен Кънчев: Защо е тази тайнственост по отношение на Украйна, каква бе визитата на военния министър там? . 5| 3163 |22.12.2022 Проф. Пламен Киров: Мотивите на ветото на президента срещу Изборния кодекс са слаби и противоречиви . 0| 3822 |22.12.2022 Проф. Слатински: Кисинджър, Стиглиц и Кругман фалираха като идейни стожери на Запада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads