Реклама / Ads
2| 3530 |17.09.2021 НОВИНИ

Проф. Галунов: Проектът на Петков и Василев ще повиши шанса за формиране на правителство

.
Проф. Тодор Галунов Източник: Facebook
Проектът на Кирил Петков и Асен Василев може би ще хвърли повече яснота върху формирането на нов кабинет. Вероятно появата му ще повиши шанса да се формира правителство, но не очаквам някакво голямо политическо чудо. Това каза пред БНР политологът проф. Тодор Галунов.
 

Според него политическият проект на бившите служебни министри ще постигне резултат, който ще осигури депутати в парламента.

 

„Ние имаме нов проект, който се реализира по спешност. Той може да е подготвен и малко по-рано. Ако направим сравнение между новия проект и „Има такъв народ“, то „Има такъв народ“ тръгна от много по-силни изходни позиции. Силно присъствие в българското и медийното политическо пространство и популярно шоу, докато новият проект тръгва малко прибързано няма голяма подготовка. В това отношение ми се струва, че неговите шансове са по-слаби от тези на „Има такъв народ“. Аз очаквам той да прескочи стабилно изборната бариера“, добави той.

 

На въпрос как създаването на новия проект ще се отрази върху президентската кампания на Румен Радев, професор Тодор Галунов коментира:

 

„Румен Радев влиза като фаворит в тази изборна кампания. До голяма степен останалите партии сякаш дълго време се опитваха да му поднесат една служебна победа. В крайна сметка те продължават да нямат своите кандидати.  Повечето наблюдатели свързват появата на този проект с президентската институция. Аз не мисля, че това ще промени радикално нагласите. За част от избирателите Радев все още е кандидат предимно на БСП. Тук по-скоро може да има известна доза охлаждане в твърдия електорат на БСП от това, че новият проект се свързва с фигурата на президента“.

 
 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3416 |17.09.2021 Проф. Маринов: Българската политика има нужда от нови формации, които да могат да обединяват . 10| 6322 |16.09.2021 Проф. Маринов: Свободно решение на двама свободни човеци – Петков и Василев не са пратени от Радев да правят партия . 15| 3892 |16.09.2021 Проф. Гетов: Ако 100% от населението беше ваксинирано, днес починали от COVID нямаше да има . 0| 3306 |15.09.2021 Проф. Киров: Символика на политическа немощ се предава като щафета на следващия парламент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads