Реклама / Ads
10| 6333 |16.09.2021 НОВИНИ

Проф. Маринов: Свободно решение на двама свободни човеци – Петков и Василев не са пратени от Радев да правят партия

.
Проф. Александър Маринов Източник: БГНЕС
Става дума за свободно решение на двама свободни човеци – Кирил Петков и Асен Василев не са пратени от Радев да правят партия. Това коментира пред Българското национално радио политологът проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при президента. Той отрече обявеният днес проект на служебните министри да е насочен от президента.
 

Според него се преекспонира умишлено вероятността новата политическа сила да цепи електората на действащите партии, защото те дотолкова са се свили, че са останали техните ядра.

 

„България е навлязла в полоса, в период на системна политическа нестабилност, която може да продължи доста време. Политическото пространство е раздробено, а възможностите за комуникация – слаби. Трудно можем да бъдем големи оптимисти за това какво ще се случи след 3 месеца“, смята проф. Маринов.

 

„Надявам се, че обществото ще спечели. Българската обществено-политическа система има нужда от сериозно освежаване, от нови субекти, нови партии, нови лица и нов начин на правене на политика. Ако този проект успее и се утвърди, аз съм оптимист, че обществото ще има по-добър избор“, добави той.

 

„Има огромен сегмент от хора, които се чувстват отчуждени и непредставени в политиката“, обобщи проф. Александър Маринов.

 

Засега не се вижда силен опонент на президентските избори, отбеляза той и допълни, че президент може да бъде избран и без подкрепата на ДПС.

 

„Ако на първия тур гласуват над 50% от избирателите, президентът Радев ще бъде избран на първи тур.“

 

„Мнозинството от българите видяха, че това е един работещ модел, че се реализират много важни принципи като откритост и отчетност“, коментира Маринов за служебното правителство, което днес приключи работа и предаде щафетата на следващото.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 3895 |16.09.2021 Проф. Гетов: Ако 100% от населението беше ваксинирано, днес починали от COVID нямаше да има . 0| 3314 |15.09.2021 Проф. Киров: Символика на политическа немощ се предава като щафета на следващия парламент . 7| 3880 |14.09.2021 Проф. Пламен Киров: Има нарушение на изборния закон с разпускането на НС . 14| 10842 |14.09.2021 Оказва се, че проф. Асен Балтов дължи и неустойка на ”Пирогов”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads