Реклама / Ads
0| 3915 |28.06.2022 НОВИНИ

Проф. Маринов: Къде щяха да са ПП, ако президентът не беше дал доверието си на Петков и Василев?

.
Проф. Александър Маринов
”За пръв път, откакто е в сила българската конституция и се провежда тази процедура, две парламентарни групи не отиват на консултации при президента. ... Не става дума за война, а за процедура, която винаги се е осъществявала по този начин ”. Това каза пред БНР проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при държавния глава.
 

Той определи като несериозен аргумента, с който "Продължаваме Промяната" и БСП не са отишли на консултациите при президента, защото и другите парламентарни групи са имали участие в бюджетната комисия в парламента, но са отишли в президентството.

 

По думите му ПП и БСП губят от "тези агресивни и дори оскърбителни нападки към президента", тъй като голяма част от избирателите им са гласували за тях, защото са били партньори с Румен Радев.

 

"Продължаваме Промяната" ги нямаше на протестите през лятото на 2020 г. , подчерта проф. Маринов и попита:

 

"Къде щяха да са сега ПП, ако президентът Радев не им беше дал това доверие на Кирил Петков и Асен Василев да бъдат служебни министри?".

 

Той изтъкна, че Румен Радев много пъти е казвал, че не иска повече власт.

 

Председателят на Стратегическия съвет при президента не изключи възможността за сформиране на някакво правителство с мандат на ПП в този парламент, като подчерта, че се съмнява, че това ще бъде устойчиво и работещо управление:


"В този парламент не е възможно сформиране на политическо мнозинство. ... Програмното правителство беше една възможност преди, но сега, при тази изостреност на отношенията, не виждам как ще стане, а и повечето партии заявяват, че са за избори".

Според него предсрочните избори са най-малко лошият вариант за изход от политическата ситуация в момента, добър вариант няма.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3382 |28.06.2022 Лекари протестираха пред „Пирогов“, искат си проф. Поромански за шеф . 0| 3188 |28.06.2022 Проф. Росен Стоянов: Към дворцов преврат клони искането за ГЕРБ без Борисов . 0| 3180 |28.06.2022 Проф. Николай Витанов: В момента сме в стабилен вариант „синьо лято” . 0| 3013 |27.06.2022 Депутат от ПП с признание за бюджета: Не успяхме да „огреем“ навсякъде

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads