Реклама / Ads
18| 5536 |24.07.2020 НОВИНИ

Проф. Александър Маринов: За управляващите би било по-добре да отидат бързо на избори. Ще понесат по-малко щети

.
Проф. Александър Маринов
Управляващите признават на час по лъжичка проблемите. Да, правителството може ”да се запъне”, да остане на власт още известно време. Въпросът е дали може да върши работа.
 

Това заяви пред БНТ проф. Александър Маринов.

 

Той заяви, че около 7-8 партии биха могли да влязат в парламента при евентуални предсрочни избори и допълни - изборите по сметка са рядко явление у нас.

 

"Предизвикването на предсрочни избори е част от инструментариума на много държави. За управляващите би било по-добре да отидат бързо на избори. Ще понесат по-малко щети. Ще имат по-големи шансове през октомври, отколкото през март", посочи още проф. Маринов.

 

Той бе категоричен - здравият разум показва, че отношението към този кабинет няма да се подобрява. Съществува нагласа, която тласка към промяна.

 

Александър Маринов коментира и съществуващото високо напрежение между "Дондуков 1" и "Дондуков 2":

 

"Това не е от скоро. То започна още от самото начало. Според мен го предизвика правителството. Радев винаги се е стремил да поддържа комуникацията, но става трудно. Нещата влязоха в друга фаза, когато президентът обяви през февруари, че сваля доверието си от правителството. От там нататък всичко се разви по същността на проблемите, които пораждат напрежението. Радев не е професионален политик и няма навиците да заглажда острите ръбове. Той е устроен иначе и не пое ролята на буфер. Не възприема ролята на президент по този начин", посочи проф. Маринов.

 

Той категорично заяви, че акциите на прокуратурата в Президентството са били недопустими. Посочи, че разследвания срещу такива лица трябва да има, но съществува презумцията за невиновност, а разгласяването на лична кореспонденция е напълно противоконституционно.

 

"Това, което се случи, беше груба демонстрация на сила", отсече проф. Маринов.

Той не смята, че конфликтите са на база лично отношение.

 

"Ако беше така, нямаше да има такова напрежение по линията общество-власт. Президентът взе страната на обществото. Това е негово право. Можеше и да замълчи", коментира още проф. Маринов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6271 |23.07.2020 Проф. Велислав Минеков: Всеки един техен ход е грешен. Това подсилва протеста . 6| 6403 |23.07.2020 Проф. Ивайло Дичев: Протестите вече дават резултат! . 18| 4358 |22.07.2020 Проф. Асен Балтов: Имаме си работа с ”непослушен вирус”. Има притеснителни тенденции . 21| 4522 |22.07.2020 Д-р Александър Симидчиев: Очевидно епидемията не затихва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads