Реклама / Ads
3| 2175 |23.07.2024 НОВИНИ

Проф. Христофор Караджов: Завръщането на Тръмп на власт би било колосален провал за демократите

.
Експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп Източник: БГНЕС
"Това е абсолютно осъзнато решение на Байдън, което не му се удаде лесно. До събота буквално е казвал – не, ще стоя", посочи пред БНР проф. Христофор Караджов, преподавател в Калифорнийския университет.
 

"Завръщането на Тръмп на власт би било колосален провал за демократите и той е послушал съветниците си", смята той.

 

"Нещата се натрупаха. Впечатленията от Байдън, неговото поведение, възрастта си е факт. И най-вече – допитване след допитване, включително вътрешни, навсякъде губеше, включително в ключови щати – Пенсилвания, Мичиган, Аризона, Охайо, Южна Каролина. Това са щати, без които не може да се спечели президентска кампания", каза още ученият.





Камала Харис беше най-логичният кандидат да замени Джо Байдън: първо - като вицепрезидент, второ - има ключово значение за афроамериканския вот, който е много важен в някои от щатите, трето – много лесно се прехвърлят вече събраните в кампанията пари, уточни проф. Караджов.

 

"Това, че толкова бързо тя събра толкова силна подкрепа, показва, че демократите бързат да се консолидират. Малко над 100 дни остават до изборите", допълни специалистът.

 

Университетският преподавател определи като изненада за Републиканците смяната на кандидата на техните опоненти.





Ако Байдън се беше отказал миналата година или преди две години, Харис щеше да има много сериозна конкуренция в Демократическата партия, подчерта Караджов.

 

"И не беше ясно кой ще излезе отгоре."

 

"Това е последната развита западна държава, която не е "опитала" лидер жена. Камала Харис е много силна в някои теми, които са точно женски, да речем, темата за абортите. Това, че е енергична, бивш прокурор. Нейната практика като прокурор има и плюсове, и минуси. Има неща, които лявото крило на Демократическата партия не одобрява особено много. Вярно, че е малко по-лява от Байдън, но не в радикалното ляво. Слаба, уязвима ще бъде по имиграцията. Това със сигурност ще ѝ бъде припомнено", поясни интелектуалецът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2156 |23.07.2024 Британският военен министър: Състоянието на въоръжените ни сили е много по-лошо, отколкото си мислехме . 2| 2175 |23.07.2024 ISW: Кремъл все повече преследва гласовете срещу неговата война в Украйна . 6| 2188 |23.07.2024 Главчев отговаря на въпроси: Няма да сменя Калин Стоянов, Радев не може да спре Ненчев за Украйна /видео/ . 0| 2163 |23.07.2024 Киев: Окупаторите причиниха тази нощ щети на критична инфраструктура в Сумска област

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads