Реклама / Ads
3| 5738 |24.12.2019 НОВИНИ

Проф. Ивайло Христов: Двуличието все повече се налага

.
„Двуличието сякаш повече се налага. Лошото е, когато се преодоляват границите на морала… Парите сами по себе си не са проблем, но не могат да са единствен идеал за обществото и единствен ценностен ориентир
 

Това сподели пред БНР проф. д-р Ивайло Христов, преподавател в катедра „Медии и обществени комуникации“ в УНСС и зам.-декан на факултет „Икономика на инфраструктурата“.

 

„Поединичното оцеляване и балканската хитрост, която не рядко преминава в двуличие, трябва да оставим в миналото. В българското общество една от пречките за адекватно стоене на европейската сцена е разрушителното противопоставяне. То е резултат от това, че нямаме общо съгласие за миналото и защото в нашето общество липсва солидарност“, каза още той.

 

Според проф. Христов човек трябва да бъде по-смирен, по-тих, особено по време на Коледните празници, „трябва да умее да хваща мига, защото той няма да се повтори никога“.

 

Проф. Ивайло Христов е категоричен, че „в този глобализиращ се свят условията за живот и условията за реализация на обикновения човек все повече се изравняват, а животът на масовия българин не е кой знае колко по-различен от живота на масовия французин, германец“.

 

„За да успееш навън, трябва да имаш пари, да имаш някой, който да те посрещне, и да работиш в професии, които се котират“.

По думите на преподавателя една от водещите насоки за интеграцията на българското висше образование в европейското висше образование ще бъде не само мобилността на студентите, но и мобилността на преподавателите.


Той е категоричен, че българинът не вярва на своите политици. Според него в училище трябва да има предмет „Медийна грамотност“, който да е адекватен на новите информационни реалности.


„Има нещо, което повече ме притеснява от конспирациите - това е тоталната деполитизация на българското общество и то на значителна част от него. Това води до безразличие спрямо това, което ни заобикаля. Такава деполитизация е предвестник на еднолични режими и профанизира идеята за демокрация. Голяма част от населението не носи идеята за демокрация“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5737 |23.12.2019 Проф. д-р Иво Петров: Исканията на сестрите могат да се изродят в конфликт . 5| 8554 |19.12.2019 Ивайло Калфин пред Фрог: Цацаров и Гешев се мислят за прави и безпристрастни . 2| 4746 |18.12.2019 Иво Христов: Европейската комисия да забрани вредните пестициди . 10| 4244 |16.12.2019 Проф. Генчо Начев: В медиите масово излизат негативните случаи и рядко позитивните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads