Реклама / Ads
2| 3311 |19.10.2022 НОВИНИ

Проф. Иво Петров е ”Лекар на годината” за 2022

.
Проф. Иво Петров
Президентът Румен Радев връчи приза „Лекар на годината 2022“ на проф. Иво Петров по време на официална церемония в Националния исторически музей.
 

Днес се почита Св. Иван Рилски, закрилник на българските лекари. Проф. Петров е медицински директор и началник на Клиниката по кардиология и ангиология към Университетска болница „Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център“. Проф. Петров има придобити специалности по вътрешни болести, по кардиология, по инвазивна кардиология и по ангиология. Той е първият инвазивен кардиолог в света, който имплантира ендопротеза на дете с аортна дисекация. Извършва първата в България операция по имплантиране на MitraClip на 83-годишен пациент. Проф. Петров е съпредседател на Българското дружество по ендоваскуларна терапия и от 11 години е организатор на Балканския ендоваскуларен конгрес.


За мен е чест да връча това отличие на такъв професионалист и българин, за който да бъдеш лекар не е професия, а мисия, който успя да достигне върховете в своята област не само в България, а и на световно равнище, който постига изключително добра колаборация в своите екипи, лидер, който вярва, че за да върви държавата напред, трябва не само да си добър професионалист, а отговорен гражданин с ясна позиция, каза президентът Радев при връчването на отличието.


За мен отличието е огромно признание, то е за нашите общи усилия, каза проф. Петров. Всички ние, когато упражняваме професията си, с поне частица от нашата отдаденост, наподобяваме поне малко светията – Св. Иван Рилски, каза проф. Петров. Имаме много какво да постигаме всички заедно. Трябва да уважаваме учителите си, можем много повече всички заедно, добави той. Трябва да направим много повече като организация, финансирането е една от съществените брънки, но то трябва да бъде произведено през правилната организация и структура, добави проф. Петров. Нашата мисия е да помагаме, символът на нашето общество трябва да е взаимопомощ, да преминем към режим на емпатия, за да се изведе обществото към правилната посока, допълни лекарят.





Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2810 |19.10.2022 Проф. Киров: Наблюдаваме ”парламентарна шизофрения” . 6| 3253 |16.10.2022 Нощен ракетен обстрел по Днепропетровска област . 17| 24297 |15.10.2022 Проф. Янакиев: ГЕРБ не успяха да върнат на бял кон Бойко Борисов, затова се обявиха като евроатлантици . 0| 3356 |13.10.2022 Проф. Ива Христова: През ноември вероятно ще засечем първите случаи на грип

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads