Реклама / Ads
85| 7875 |11.04.2013 НОВИНИ

Проф. М. Константинов: Ако не гласувате, гетото ще решава!

.
Михаил Константинов Източник: Булфото
Гласовете, подадени за партии под 4%, не играят. Често гласувайки за малка партия, вдигате бариерата и потапяте друга малка партия, обясни математикът. Страшното е, че българският избирател се обезвери.
 

Наказателен вот в България не може да бъде осъществен, тези, които не гласуват, дават възможност на гетото да избере новите управляващи, обясни по БТВ проф. М. Константинов. Ако ще рисувате някакви неща по листите, прави вота невалиден, затова по-добре си стойте вкъщи. Всичко, подадено за партии под 4%, не играе. Често гласувайки за малка партия, вдигате бариерата и потапяте друга малка партия, каза той и препоръча да се гласува, за да се подобри здравето на политическата система.

Понякога има и купени комисии, гледат се в очите и казват - на тоя малко, на оня малко, обясни механизма Константинов. Страшното е, че българският избирател се обезвери. През 2009 г. обаче много българи се ядосаха на думите на Доган и гласуваха от яд, продължи той.

При влизането на 5 партии в парламента и по около 25% за водещите две, те ще имат по 75 депутатски мандата, изчисли математикът. 

Кодът не трябва да се разсекретява, защото всеки, който се занимава малко от малко с компютри, ще може да си поиграе и да се ликвидира въпросът за честността. Кодът разхвръля мандатите и персонално; разхвърля ги и по районни листи. Той обясни, че кодът може да се публикува веднага след изборите.

В понеделник група математици обявяваме конкурс за написване на код от ученици и студенти по методиката на ЦИК; ще изберем най-добрия код от тях. Ще наградим най-добрия ученик, нашите са генийчета. Това няма да е кодът на ЦИК, каза Константинов.

По темата за принтерите профеорът каза, че някои от тях няма да оцелеят по пътищата до някои затънтени места из страната, а други ще горят от липсата на нормално захранване.

По повод скандала в Синьо единство професорът коментира, че не е ясно дали слуховете са верни. Синьо единство е млада партия, с нула субсидии, как ще иска Костов милион от Н. Нейнски, възкликна той. Как един човек ще даде един милион, като по закон той не може да се оформи, ако е вярно, попита Константинов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 6974 |04.04.2013 Проф. Константинов: Ще има и наши в списъците с офшорки . 37| 6320 |02.04.2013 Проф. Константинов: Властта на Борисов отива в ръцете на Сидеров . 32| 5214 |25.03.2013 Проф. Константинов: Настъпиха мотиката с обвиненията срещу мен . 50| 5326 |24.03.2013 Проф. Константинов: Ще участвам в изборите като експерт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads