Реклама / Ads
3| 2724 |19.04.2023 НОВИНИ

Проф. Маринов: България е страната на неограничените възможности, всичко може да се случи

.
Проф. Маринов разкри ходовете на Радев Източник: БГНЕС
„Дали подходът на ГЕБР-СДС и ПП-ДБ, който избраха, за да сложат край на политическата криза, е добър, ще видим от резултата, защото това не са цели сами по себе си. Това е едно добро начало – те могат да разговарят помежду си и могат да постигат споразумения.“
 

Това коментира пред bTV проф. Александър Маринов, съветник на служебния премиер Гълъб Донев.

 

“Аз лично не смятам, че изборът на председател на парламента е генерален политически въпрос, но е нужно парламентът да заработи колкото е възможно по-бързо, тъй като има да решава важни неща“, посочи още той.

 

„Джентълменските отношения са възможни между джентълмени. Предстои да видим как това споразумение ще работи, когато се стигне до съдържанието на законите. По някои законопроекти няма да има съществени различния, по други обаче ще има“, смята проф. Маринов.

 

Той заяви, че му е трудно да си представи как ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще работят заедно в редовно правителство. „България е страната на неограничените възможности, всичко може да се случи“, посочи експертът.

 

„Идеята да се гласува за служебния кабинет и той да стане редовен няма как да се случи. Трябва някой да го предложи. Коя партия ще го направи? А и трябва да има някой, който ще се съгласи? Министър-председателят вече заяви, че няма да участва в редовен кабинет. Доколкото познавам и министрите едва ли някой ще се съгласи да бъде издигнат за член на кабинет от ГЕРБ или ПП-ДБ. Ако парламентът заработи, служебният кабинет или част от него, ще бъде непрекъснато в кошарата“, смята проф. Маринов.

 

„Много хора въобще не гласуваха, а тези, които гласуваха, се разделиха на сравнително малки части и това въобще не означава, че избирателите искат тези две формации - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, да са заедно. Напротив, те въобще не искат да са заедно, те не могат да понасят другите. Но политиците понякога трябва да правят неща, които избирателите не желаят или не могат да понесат. Но дали ще имат кураж да го направят – не знам“, посочи още той.

 

„Трябва да се конституират комисиите и да започне работа по вече внесените законопроекти. Това трябва да е въпрос на дни, не на седмици. Тогава държавният глава ще реши с какъв темп ще осъществява консултациите“, смята Александър Маринов.

 

Той посочи, че Правната комисия е много важна, но не е единствената такава. Според него не е заложено вдигане на данъците в законопроекта за новия бюджет, а само промяна на някои данъчни ставки - да се възстановят някои от предишните стойности.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2908 |19.04.2023 Проф. Янаки Стоилов: Конституционните промени са крайно средство . 8| 4866 |18.04.2023 Проф. Антоний Тодоров: Има граници в договореността на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ . 1| 2510 |18.04.2023 България създава съвместен Икономически форум с Белгия и Люксембург . 6| 2682 |18.04.2023 Проф. Киров: В момента върви игра на надлъгване между президента и първите две парламентарни групи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads