Реклама / Ads
6| 7745 |04.09.2019 НОВИНИ

Проф. Ал. Маринов: Има интрига за София, Фандъкова е дотегнала, изморена е

.
Проф. Александър Маринов Източник: БГНЕС
Има интрига, голяма. Много отдавна непозната интрига. Само че аз не бих се ограничил само до посочените и експонирани две кандидатури /Фандъкова и Манолова/. Аз смятам, че София е град, в който традиционната или градска десница има силно влияние и тя не бива да се отписва предварително. Това заяви проф. Александър Маринов в коментар за кметските избори в София.
 

Подчертавам, не говоря тук само за тази разпространена мантра, че десните избиратели ще решат изборите в София, избирайки между една от двете посочени дами. Нищо не се знае, допълни той пред Фокус..

 

Политиката, която реализираше Йорданка Фандъкова от името на ГЕРБ, тя си е ясна, чиста партийна кандидатура, е доста дотегнала, въпреки усилията да се представи за някакъв триумф на управленското изкуство. Разбира се, Манолова също има своята политическа партийна биография, но в последните години все пак тя играеше друга роля. Така че интриги има от всяка една гледна точка. Не забравяйте също така, че Фандъкова изглежда, и аз мисля, че мога да я разбера, много уморена и съвсем не въодушевена от това, че се налага отново да участва в избори, докато Манолова има хъс да се докаже в политиката. Това също понякога е от значение. Колкото и да е интересно и да е важно какво ще се случи в София, София не е България, смята той.

 

Единственото, което аз бих казал с висока степен на сигурност, е, че ще има балотаж. Да, към момента по-вероятният вариант на този балотаж е Фандъкова – Манолова. Но това е само една предварителна преценка, от гледна точка на едни предварителни условия. А какво ще се случи в следващите два месеца и половина не знаем и то може да изиграе важна роля, да има силно отражение върху изборния резултат, коментира още професорът.

 

За мен в София ще има промяна. Независимо от претенциите на ГЕРБ за политическо безсмъртие. Нали така казва Борисов – няма да има промяна, пак ние ще бъдем. Всичко има край на този свят. Управлението на една или друга партия също има край. Въпросът е, кога идва този край. Според мен той идва сега за София, а скоро и за цяла България, категориен е проф. Маринов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7108 |02.09.2019 Проф. Нели Огнянова: Има нова тенденция - демонтаж на микрофони, журналисти и медии . 10| 7020 |29.08.2019 Проф. Г. Касчиев: Тревожно е отношението на управляващите към АЕЦ ”Белене” . 0| 4333 |27.08.2019 Проф. д-р Асен Балтов с високо отличие от Черноморските награди . 5| 4908 |23.08.2019 Проф. Кантарджиев: Бактерията убила двама британци може да се появи във всеки дом

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads