Реклама / Ads
15| 4985 |26.06.2023 НОВИНИ

Проф. Николай Слатински: Сравняват ги, но Путин не е постигнал и 1/100 от това на Хитлер

.
Хитлер и Путин
Мнозина (аз също) сравняват Путин с Хитлер. Да, и двамата са политически чудовища, диктаторски психопати, геостратегически циклофреници и геополитически маниаци. И двамата са виновни за ужасни престъпления и ще останат в Историята като брутални мерзавци. И все пак между тях има и огромни разлики.
 

Хитлер е изключителен държавник, постигнал удивителни чудеса в икономиката, инфраструктурата, ръста на жизнения стандарт, изкореняване на безработицата, изграждане на уникална военна промишленост и супермодерна и потресаващо мотивирана и безпрецедентно надъхана армия.

 

Путин не е постигнал и 1/100 от всичкото това.

 

Той прахоса трилиони, дошли му наготово от енергийните ресурси на Русия. Икономиката е аналогова, инфраструктурата - разпадаща се, жизненият стандарт е нисък, има до 15% скрита безработица, военната промишленост произвежда изостанали от времето платформи и оръжия, а всеки нов неин продукт е с почти непреодолими технологични дефекти, за армията му да не говорим - пълен провал, единствените ѝ успехи са от ЧВК "Вагнер" - банда отвратителни главорези, които са или патологични криминални престъпници, или изпечени бандити-професионалисти, мърсували и убивали в Африка, Азия и Латинска Америка.

 

И още една разлика има - в смелостта им. Единият е храбър фюрер на държава, народ, общество и граждани; другият е страхлив и низък мафиот - бос на организирана престъпна група, стиснала за гушата Русия.

 

Хитлер остава до последната си секунда в своя бункер в Берлин и се самоубива, като едновременно счупва със зъбите си ампулата цианкалий и се прострелва със своя "Валтер" в дясното слепоочие. А да напомня, че преди това сключва брак с Ева Браун, която се самоубива с цианкалий заедно с него.

 

Путин го видяхме каква безсрамна трепетлика е - при първата малко по-напрегната ситуация избяга подло като последен страхопъзльо от своя московски бункер колкото се може по-надалеч. Жалък нещастник, шантажиращ света с ядрена бухалка и дърпащ Русия заедно със себе си в пропастта.

 

Никога толкова свърхстрахлив човек не е имал толкова много власт и толкова страшни средства да предизвика катастрофа ако не в глобален или континентален, то поне в регионален и национален мащаб. Никога!

 

Николай Слатински




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3372 |26.06.2023 Проф. Дарина Григорова: Това, което се случи в Русия, беше тежко въоръжен метеж . 2| 2819 |26.06.2023 Проф. Михаил Станчев: "Вагнер" контролира находища от злато и ценни метали в Африка, военните се опитват да ги вземат . 39| 5175 |25.06.2023 Проф. Николай Слатински: Путин стана карикатура - страхлив, жалък, бягащ позорно . 23| 2962 |25.06.2023 Проф. Николай Овчаров: Никакви компромиси с българщината в република Северна Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads