Реклама / Ads
9| 4227 |20.10.2022 НОВИНИ

Проф. Пламен Киров: От ПП не направиха крачка назад с оттеглянето на Минчев, може да очакваме още две кандидатури

.
Пламен Киров
“Всичко може да се очаква от днешното заседание. От ”Продължаваме промяната” снощи не дадоха крачка назад, само оттеглиха кандидатурата си. Може да очакваме още две кандидатури. “Демократична България” и “Български възход” все още не излъчили кандидат”, заяви преподавателят по конституционно право проф. Пламен Киров.
 

Той подчерта, че председателят е първи срещу равни, а функциите са му такива, че той трябва да е политически неутрален.

 

В Българския парламент в момента се въртят политически игри, които не просто демонстрират криза на доверието между партиите, но и управленска немощ, която ще носи бъдеща нестабилност в страната. Провалът с избора на шеф на парламента е много лош знак, посочи той пред bTV.


Той подчерта, че председателят е първи срещу равни, а функциите са му такива, че той трябва да е политически неутрален.

 

Киров каза, че може да се очаква да бъдат вкарани и други похвати с играта на кворум. “Нашата парламентарна практика и парламентарният правилник имат странно разбиране за това кой присъства и кой отсъства в залата. На следващо място този среден бутон на пултовете за гласуване “въздържал се”. От какво се въздържат”, попита той.

 

На вчерашното първо заседание на новия 48-ми парламент започна с прецедент, защото партиите не можаха да изберат председател на Народното събрание. На балотаж народните представители не успяха да решат кой да е първият сред равни - Росен Желязков от ГЕРБ или Никола Минчев от "Продължаваме промяната". В търсене на решение снощи от "Демократична България" предложиха да има ротационно председателство. От ГЕРБ казаха, че са съгласни. По-късно обаче "Продължаваме промяната" оттеглиха кандидатурата си. Така днес ще бъде направен нов опит за избор.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6027 |20.10.2022 Проф. Слатински: ГЕРБ и Борисов не съзнават собствената си агония . 2| 3276 |19.10.2022 Проф. Иво Петров е ”Лекар на годината” за 2022 . 3| 2774 |19.10.2022 Проф. Киров: Наблюдаваме ”парламентарна шизофрения” . 17| 24253 |15.10.2022 Проф. Янакиев: ГЕРБ не успяха да върнат на бял кон Бойко Борисов, затова се обявиха като евроатлантици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads