Реклама / Ads
2| 3186 |08.12.2022 НОВИНИ

Проф. Радулов: Акциите на МВР са провокирани от изказванията на австрийци и нидерландци

.
Николай Радулов
Всяка акция срещу разпространението на наркотици е добре дошла. Това каза пред ”Фокус” проф. Николай Радулов, експерт по вътрешна сигурност. Той изказа пожелание и резултатите от акцията да са така големи като мащабите и. ”Очевидно е, че тези акции са провокирани от изказванията на австрийци и нидерландци, че през границата ни се минава лесно и че корупцията у нас стои непипната”, каза още Радулов. Не напразно днес и вътрешният ни министър е в Брюксел.
 

От гледна точка на това дали тази акция ще промени мнението им, това няма как да се случи днес, решението е взето отдавна и най-вероятно членството ни ще бъде отложено за есента.


"Но независимо каква е причината, проблемите с наркоразпространението и каналджийството сериозно стоят у нас и обществото приветства всяка една такава акция. По-важно е какви ще са резултатите от нея". Според експерта, у нас като че ли се ловят само дребните риби, а големите стоят непипнати.


"За 50 евро няма как да се мине границата, но за 5000 се минава. Български граничар най-вероятно не е стрелял, но по него са стреляли. Когато една въоръжена група се втурне към границата и се стреля, тя се защитава с оръжие", добави проф. Радулов.


Той коментира още, че изискванията за Шенген у нас са постигнати. В момента и европейските структури размишляват по въпроса за това как да се подобрят изискванията за Шенген за да бъдат тези зони добре защитени, да станат непропускливи.


Трябва да се обръща по-голямо бюджетно внимание на проблемите на сигурността – в страната, и на границите на държавите. Политическата стабилност е един от стълбовете, на които се крепи граничната сигурност на държаните от ЕС, смята още проф. Николай Радулов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2740 |08.12.2022 Нинова към проф. Габровски: Няма да подкрепим правителство с ГЕРБ . 4| 2739 |08.12.2022 ”Възраждане” няма да отидат на разговор с проф. Габровски за съставяне на кабинет . 1| 7368 |08.12.2022 Проф. Слатински: Украйна воюва по начин, присъщ на 21 век. Русия воюва на принципа – „сила есть, ума не надо“ . 10| 3028 |08.12.2022 Христо Иванов заяви пред проф. Габровски, че ДБ няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads