Реклама / Ads
1| 4582 |05.03.2021 НОВИНИ

Проф. Н. Слатински: Такива глухи, слепи и неми властници не сме имали

.
Николай Слатински
Когато някой почти анонимник на Запад похвали властта, тя три дни яде и пие, тръби и вещае колко били хвалени и как били превъзнасяни като спасение и благодат за целокупния ни народ. Но ако двама ключови американски парламентаристи правят дисекция на властта, сочейки нейните прегрешения спрямо демокрацията, започва масирано олекотяване на позицията им.
 

Сякаш те двамата седнали на кафе и между другото нахвърляли най-небрежно нещо крайно незначително. А то пък незнайно как кацнало в сайта на посолството на САЩ.


На това в Перник му викат безочие и гьонсурат.


Всякакви властници сме имали, но такива глухи, слепи и неми спрямо истината не сме имали...

 

Николай Слатински, Фейсбук

 

Ет и други мнения, споделени по темата в социалната мрежа:

 

 

Хаго Бабикян:

 

Покъртителен брифинг на ГЕРБ по повод изказванията на двамата американски сенатори за българо-американските отношения.
В общото изказване на сенаторите, освен всички дипломатични формалности, ни казват, че продължаваме да имаме сериозни проблеми с корупцията, свободата на словото и независимостта на медиите и това е препятствие пред двустранните ни отношения.
Митов (бивш министър на външните работи) и Георгиев (зам.-министър на външните работи) се опитаха да обяснят, че видите ли ставало дума за лична позиция. Не било позиция на Сената. Освен това търсили на сайта на Сената и не открили позиция. Горкичките. Показват лист със скрийншот позиция от личен профил. После обвиняват президента в некомпетентност и лъжа.


Понеже съм великодушен и щедър човек предоставям безплатно линк към всички титани на мисълта в МВнР. Той не води към личен профил, а към официалната позиция на Комисията по международни отношения към Сената. Открих го сам за около 5 мин.: https://www.foreign.senate.gov/…/joint-statement-from…


Гореупоменатите външнополитически корифеи също така посъветваха САЩ да пратят представители на Сената в България, за да се ъпдейтнат за нашия напредък и постижения. Не били идвали скоро. Ама те хората отвъд океана не са аналогови примати като вас, а ползват интернет по предназначение. Осведомяват се от достатъчно много авторитетни източници, част от които са и в самата позиция, преди да изкажат мнение. И да, не им трябва да бият 1 ден път до България, за да знаят за посочените проблеми.


За финал бе даден доводът, че Борисов много пъти бил в Белия дом и също така бил посещаван от високопоставени американски политици. Това трябваше да дойде като един вид атестат, че му държим края на българо-американските отношения.


Излиза, че едни от водещите ни дипломати не само, че не разбират за пореден път сигнал от стратегически партньор като САЩ, но и са некомпетентни на квадрат и в период, като дори сипят обвинения по друга институция. Дъно. Оставка. Затвор. И никога повече такива позорища да управляват държавата ни.

 

 

Цветеслава Гълъбова:

 

Гледах днес това нескОпосно /по баба ми/ момченце георг георгиев. Онова с шарените чорапета и възтесничкото панталонче. Днес се разпенявило горкото като претоварено магаре на баир и се изока на скоропостижната пресконференция по повод щатския шамар, че било личното мнение на двамата сенатори и, че Президентът ЛЪЖЕ грубо. Да, ама това лично мнение е вече на сайта на Козяк. А този сайт не е фб страница. Та, по повод този недорасляк се сетих за поговорката "ти го плюеш, а то си мисли, че роса го роси". Сега, момченце, си подавай оставката и бегом да пасеш козите на село. Макар че не съм сигурна, че и за това ставаш.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6868 |05.03.2021 Проф. Чорбанов: Преболедувал да се ваксинира, е да продупчиш 2 билета за автобус . 1| 3466 |05.03.2021 Проф. Росен Стоянов: В кампанията ще има политикански каламбури и политическо разсейване, за да няма дясно-ляво . 30| 8789 |05.03.2021 Проф. Иван Илчев повтори: Да, нищожества стоят начело на България . 6| 5469 |04.03.2021 Проф. Н. Слатински: Така и не случихме на главен прокурор, уви.. Панацея ли е Кьовеши?
Реклама / Ads