Реклама / Ads
22| 9128 |23.09.2020 НОВИНИ

Проф. Св. Ставрев: Борисов не подава оставка от страх, няма за какво да преговаря с Радев

.
Проф. Св. Ставрев
Бойко Борисов не подава оставка, защото го е страх от последиците, подчерта преподавателят. Според него, ако от ГЕРБ са толкова сигурни, че биха спечелили изборите, то нека се явят на предсрочни такива, „да си проверят хипотезата. Радев и Борисов няма за какво да преговарят, категоричен е професор Светослав Ставрев.
 

„Ако правителството си подаде оставка, а Гешев не си я подаде, не вярвам протестите да продължат.“ Това каза още пред БНР проф. Светослав Ставрев, преподавател по публична администрация. По думите му, вчерашното "Велико народно въстание 3" е опровергало тезата за изчерпаната енергия на протеста. "Вчерашната вечер показа, че няма заглъхване", посочи Ставрев.


Светослав Ставрев заяви, че е озадачен от инициативата на вицепремиера Красимир Каракачанов за помирение между премиера и президента, и създаване на експертно правителство. „Поради това, че не зная той от свое лично име ли я лансира, или от някой друг, който го използва като вестоносец. Ако е от негово лично име, е много учудващо - той все пак не е кой да е, а вицепремиер в това правителство и някак си да „подаваш оставката“ на това правителство, без да си питал премиера, без да си го съгласувал със своите колеги в кабинета, ми се вижда нерелевантно. Вторият вариант – отиваме към хипотезата „кой е кой“ или какво представлява задкулисието в България“, коментира Ставрев.


Опитите за дискредитиране на протеста са естествена защитна реакция на тези, срещу които се протестира, смята той. „В една културна среда, когато имаш толкова, 70 и колко дена протести, в които участват десетки хиляди души, когато социологически проучвания показват, че над 60 на сто от хората в България подкрепят протеста, ти да се правиш, че те са банда разбойници и нехранимайковци, които нямат какво да правят и отиват шум да вдигат, някак си не е културно“, коментира проф. Ставрев.


Запитан за бъдещето на т.нар. Отровно трио, Светослав Ставрев посочи, че то е свършило полезна работа, защото е организирало протестите, „без да участва партия в тях“.


„Ако съм на тяхно място, аз в този момент ще регистрирам веднага някаква организация, партиоподобна, която да има право да се явява на изборите. Тази енергия, която заглъхва неудовлетворена, тя трябва да продължи в готовност да участва в следващите легални ходове на политическия живот, каквито са изборите“, изтъкна професорът. Това според Ставрев би приключило „един етап от съпротивата“.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 5880 |23.09.2020 Борисов: Ето, Радев да дойде и да види как се строи в “провалената” държава . 14| 5175 |23.09.2020 Без парите на Брюксел Борисов е господин Никой . 32| 6947 |23.09.2020 Борисов заряза джипа. Показва газовото трасе от хеликоптер . 21| 17253 |23.09.2020 Диригентът Йордан Камджалов: Премиерът Борисов е съсипан и ще си тръгне

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads