Реклама / Ads
1| 3535 |04.10.2022 НОВИНИ

Проф. Стоянович: Като избиратели се справихме относително добре, защото „Възраждане“ има само толкова гласове

.
Проф. Петър Стоянович Източник: стопкадър, Bulgaria ON AIR
Ние като избиратели се справихме относително добре, защото „Възраждане“ има само толкова гласове. Можеше да има много повече и живеех с уплахата за това нещо. Ние най-накрая трябва да разберем, че сме на страната на цивилизацията, ние не сме част от Съветския съюз и няма повече да бъдем. И който продължава да бъде на друга страна - трябва да понесе отговорност пред държавната власт. Това каза пред Bulgaria ON AIR историкът и бивш министър на културата проф. Петър Стоянович.
 

„В България е имало хора, които са писали писмо до руския цар да дойде и да окупира страната ни. Техните имена все още са по българските улици и площади“, настоя той.

 

По думите му ние сме на прага на по-голямо военно стълкновение, което ще извади нещата извън рамките на Източна Европа: „Слава Богу, ние сме част от НАТО и ЕС“.

 

„Ние сме много притеснени и учудени за пореден път от някои неща, но нито положението е толкова страшно, нито това е прецедент в българската и европейската история. Основните партии трябва да си дадат отговори на ключови за тях въпроси. Иска ми се да чуя от ГЕРБ едно обяснение на въпроса защо те не прозрат, че имат историческия шанс от една все по-затваряща се партия да направят една народна партия, която да излезе извън техния коловоз. „Промянаджиите“ трябва да обяснят на мен, като избирател, защо техните две партии не се коалираха предварително“, обясни проф. Стоянович.

 

От Стефан Янев пък иска да чуе как от очакваните 10-12% - той едва е прекрачи бариерата.

 

„Председателят на БСП трябва да отговори защо за пореден път няма да се подават оставки, след като тя направи историческо нещо - тя успя да унищожи бившата комунистическа партия по най-елегантния начин.  За да бъде спечелен средностатическият човек, който е склонен към положителна промяна, трябва да му се обясни защо за пореден път това нещо не може да стане. Винаги може да има правителство, стига да има смисъл. В историята и в политиката трябва да може да чакаш“, допълни проф. Петър Стоянович.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2882 |03.10.2022 Проф. Росен Стоянов: Време е Радев даде третия мандат на друг, различен от БСП . 3| 4256 |02.10.2022 Проф. Слатински: Социолозите хвърлят колосални усилия да вкарат в парламента чалга-трупата и Яневата дружинка . 4| 9260 |01.10.2022 Здравка Евтимова: Ние сме като полските диви круши - не умират нито от киша, нито от суша . 10| 32586 |01.10.2022 Вучич: Чудех се как Фон дер Лайен ще се държи с мен – чувствах се като черната овца в компанията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads