Реклама / Ads
0| 3138 |01.08.2022 НОВИНИ

Проф. Тодор Кантарджиев: Доближаваме платото при разпространението на ковид

.
Проф. Тодор Кантарджиев
На хората нищо не може да им повлияе като им кажеш, че трябва да са по-внимателни. Драстични мерки не се очакват. При нас ще се приложат някои стъпки, които са съобразени с епидемичната ситуация. Доближаваме платото. Това каза по НТВ проф. Тодор Кантарджиев относно разпространението на Ковид .
 

Много се промени микробиологията на вируса. Многократно по-лека е инфекцията. Не е станал като грип, два пъти е по-опасен. Сега трябва да се контролира. Трябва хубаво проветряване.

 

В градският транспорт е хубаво да се носят маските. минаваме на втория етап. Сега ще се направи на някои места маски - на места, където има много хора. последно мерки ще има в училищата. Всичко ще е меко и приемливо на хората. като се въведоха маските в транспорта - виждате, че има плавно увеличение на интензитета на вируса. От месец апелирам да се върнат тестовете, които се заплащат от касата. 


В Европа има пет дена карантина и изолация. Подготвя се заповед директно да минем на пет дни, така, както е в САЩ. Има ли болен в семейството, ако другите не са ваксинирани, и те ще се разболеят. 

 

27 процента карат втори път ковид. Омикронът така мутира, че може да се заразиш пак. Една ваксина или бустер те пази през следващите 4 месеца. Ваксинирането през миналата година е хубаво да направим бустер. В момента се търси има ли склонност към второ-трето каране. Търси се генетичното им предразположение. В САЩ казват, че си здрав, ако нямаш температура. В Европа- ако нямаш положителен антигенен тест. Ваксините предпазват от тежко прекарване на заболяването. 


Немитите ръце водят до стомашни разстройства. Те са бактериални инфекции. Става въпрос за животински продукти, те трябва да са в хладилника. Малко е вероятно да се разболееш от морето и басейн. Хубаво е след море, да се полееш с вода. И дамите да си сменят банските със сух.  На морето пийте бутилирана вода.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 22593 |29.07.2022 Проф. Дайнов: ИТН – хашлаци от крайния квартал, дошли в града да разритат нещата, а не да ги подобрят . 0| 2910 |28.07.2022 Проф. Михайлов, БСП: Нямаше сериозна вертикална и хоризонтална консултативност в коалицията . 0| 36563 |26.07.2022 Проф. Минеков: Много тъжно е това, което става. Отчаян съм . 0| 4694 |26.07.2022 Проф. Киров: Радев е готов със състав на служебен кабинет. Ще бъде различен от предишните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads