Реклама / Ads
4| 3813 |05.09.2021 НОВИНИ

Проф. Вълчев: Не е хубаво да се преписва, драги зрители! Учените в СУ не правят така

.
Проф. Даниел Вълчев Източник: споткадър, Нова телевизия
Това вероятно ще бъде първото Народно събрание, което за два месеца не е в състояние да приеме нито един закон. Това каза пред Нова телевизия проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Според него заплахата за убийство към председателя на Народното събрание цели да измести фокуса от „дивотиите, които се случват в парламента“.
 

„Първото ми обяснение е дълбочинно. Мисля си, че за 30 години българското общество така и не можа да достигне до ниво на някаква солидарност помежду си. В крайна сметка законите са това, което интересува хората, а не дали са привикали еди-кого-си в комисията и т.н. Без съмнение това са предизборни неща. Другото нещо е, че самите партийни елити, понеже знаят, че хората не са много лоялни в своя избор на партии, разчитат на твърдите си ядра. Затова тяхното говорене задоволява твърдите им ядра, но затваря вратите съм останалите“, обясни той.

 

Според него след следващите избори най-вероятно правителство ще има. „Аз и днес не виждам никаква разумна причина да няма правителство“, поясни проф. Вълчев и прогнозира, че партиите ще направят завои. „Проблемът не е в тези, които изпращаме, просто нещо им се случва междувременно“, смята той.

 

По думите му вече сме в предизборна ситуация.

 

„БСП се държаха най-нормално от всички“, смята той.

 

„Студентите много харесват Петър Илиев като преподавател. Той ми донесе неговата книга, в която има 618 страници“, коментира още деканът на Юридическия факултет на СУ. Той увери, че въпросът с плагиатството ще бъде изяснен докрай. Не мога да коментирам обаче, защото не е виждал предишната книга, за която се говори.

 

„През 2015 година никой не ни е занимавал с този случай“, посочи проф. Даниел Вълчев и отказа да влиза в политически разговори по темата. „Не е хубаво да се преписва, драги зрители! Учените в СУ не правят така. Може да има някакво изключение по това правило, но ще се вземат съответните мерки“, опита да затвори той въпроса.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 3749 |04.09.2021 Проф. Иво Петров: Трябва да се ваксинираме, статистиката е категорична . 12| 3521 |03.09.2021 Проф. Мира Кожухарова: 20 % са ваксинираните у нас . 10| 3884 |02.09.2021 Проф. Кожухарова: Над 90% от хоспитализираните са неваксинирани . 4| 3380 |02.09.2021 Проф. Мира Кожухарова отговаря на най-често задаваните въпроси, свързани с ваксинирането

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads