Реклама / Ads
33| 3059 |17.07.2023 НОВИНИ

Проф. Вили Лилков: Заставам до сините избиратели и им казвам ”Тръгваме в битката”

.
Проф. Вили Лилков Източник: Стопкадър: БНТ
Аз заставам до сините избиратели и им казвам ”Тръгваме в битката”. Това заяви пред БНТ проф. Вили Лилков, който е кандидат за кмет на столицата, издигнат от Инициативен комитет.
 

"Допреди 10 дни нямах намерение да се кандидатирам и плановете ми за лятото бяха съвсем други, но след обявяването на кандидатурата на ПП-ДБ възмущението на десните сини избиратели беше толкова голямо и натискът върху мен беше огромен, така че се почувствах задължен да се явя като алтернатива. В общината трябва да влязат компетентни хора", подчерта проф. Лилков.

 

По думите му тази кампания би следвало да протече в един позитивен дух - да се говори за проблемите на София професионално. Според него кметът трябва да се занимава с визията на града, трябва да вкара София в 21 век.

 

Относно кандидатурата на Васил Терзиев, ученият коментира следното:

"Категорично не искам да се говори на махленско ниво. Хванем ли се за реверите, ще се овъргаляме в калта. Аз като политик слушам това, което говорят хората и съм длъжен да застана пред тях. Слабостта на г-н Терзиев е, че не е опитен, че не познава града. Липсата на какъвто и да е било капацитет за общинско управление е водещо. Столична община е мегаполис, аз познавам целия град", категоричен бе той.

Специалистът изрази мнение, че в София, за да се решат големите въпроси, трябва да се отчуждят около 80 000 имота. 

 

"Детската градина изисква 1 декар например терен. Тези потенциали на СОфия трябва да се развият. Ще даде ли г-н Василев пари, за да се довърши Околовръстния път? Ще даде ли той пари, за да се свържат северната и южната част на столицата? Държавата трябва пряко да се ангажира с проблемите на столицата. Столицата не може да реши своите проблеми без държавата. Искам да попитам г-н Василев къде му е жилищната политика?", каза още Лилков.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 3526 |16.07.2023 Битката в дясно започна: Според Вили Лилков Васил Терзиев бил по-подходящ за кандидат-кмет на БСП . 15| 2992 |16.07.2023 Проф. Вили Лилков прие да е кандидат за кмет на София . 28| 10370 |16.07.2023 Проф. Евгений Дайнов: Да, Радев е слуга на руски господари . 0| 2812 |15.07.2023 Трагедия: Две момичета на 9 и 14 години са се удавили в язовир ”Камчия”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads