Реклама / Ads
10| 3424 |19.05.2024 НОВИНИ

Васил Терзиев: Проблемът с неработещите лифтове на Витоша е изцяло дело на ГЕРБ

.
Васил Терзиев обещава лифт до Витоша до края на мандата Източник: БГНЕС
Проблемът с неработещите лифтове на Витоша е изцяло дело на ГЕРБ. Лидерите на тази партия трябва да се научат да поемат отговорност. Приватизационният договор на столичното “Въжени линии” ЕАД с всички негови имоти и съоръжения съдържа абсолютния минимум задължения, допустими по Закона за приватизация и следприватизационен контрол и накратко казва - “вземай го това, прави каквото искаш с него и не ме занимавай”. И добавя: “няма инвестиции, трупаш задължения, разпродаваш имоти - не ме интересува. Не носиш отговорност и за това”. Какъв резултат са очаквали от подхода си през 2007 година партий
 

Това написа във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

 

Публикуваме цялата публикация, без редакторска намеса:

 

"Проблемът с неработещите лифтове на Витоша е изцяло дело на ГЕРБ. Лидерите на тази партия трябва да се научат да поемат отговорност.


Поели сме ангажимент до края на мандата ни да има поне един работещ лифт на Витоша. Помним обещанията си. Не сме спирали да работим, и то за доста по-всеобхватно решение, а не на парче. Търсим и възможности за решение, което включва и Симеоновския лифт, освен Драгалевския и цялостна модернизация на инфраструктурата на планината.


Фокусирани сме върху това какво е нужно да се направи, за да имаме модерни съоръжения и добра свързаност на града с планината. Това включва разговори на всички страни, анализ на всички правни възможности, за да видим къде е сечението между идеалното и възможно. Столична община е в състояние да възстанови Драгалевския лифт със собствени средства, но стремежът ни е да направим по-мащабна модернизация на инфраструктурата на Витоша. Скоро ще се види дали разговорите със собствениците биха ни помогнали да осъществим тази си амбиция.


Днес чухме доста художествени измислици на тема Витоша и поредната порция отказ от носенето отговорност от ГЕРБ чрез прехвърляне на вина за нещо, което те са сътворили. Застинали сме в 2007 г., когато лифтовете на Витоша са продадени с един напълно формален договор от 7 страници.
Договорът е подигравка със София и столичани.


Приватизационният договор на столичното “Въжени линии” ЕАД с всички негови имоти и съоръжения съдържа абсолютния минимум задължения, допустими по Закона за приватизация и следприватизационен контрол и накратко казва - “вземай го това, прави каквото искаш с него и не ме занимавай”. И добавя: “няма инвестиции, трупаш задължения, разпродаваш имоти - не ме интересува. Не носиш отговорност и за това”. Какъв резултат са очаквали от подхода си през 2007 година партийците на ГЕРБ, които гръмко даваха управленски съвети тази сутрин?


Днес се налага да водим разговор как за 6 месеца ние не сме успели да поправим неща, за които предишните управляващи са имали 35 х 6-месечия да проконтролират и поправят и на първо място - да не ги допуснат изобщо! Ние знаем какво трябва и не трябва да правим за да защитим интереса на софиянци.


Приватизационният договор на “Въжени линии” ЕАД обаче поставя не малко въпроси. Част от тях са: колко грамотен юрист трябва да осигуриш и какъв държавник трябва да си за да не прецениш колко НЕзащитени са интересите на хората, когато полагаш подписа си под подобен договор, и каква ще бъде цената на бездействието ти по отношение интересите на София и софиянци в следващите 191 месеца?"




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2638 |19.05.2024 Любомир Кючуков: В европейските общества има дефицит на сигурност . 6| 3388 |19.05.2024 Схинас: Балканите трябва да се европеизират, а не Европа да се балканизира . 9| 18556 |19.05.2024 Силяновска след представление на "Софийската опера": Такова удоволствие не съм изживявала, толкова дълго, толкова страстно . 2| 3043 |19.05.2024 "Политико": Друг закон от руски тип в Грузия разпалва ожесточена културна война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads