Реклама / Ads
24| 5201 |07.08.2013 НОВИНИ

Прокопиев се оплака от медиите, само неговите били честни

.
Иво Прокопиев
„Активно мероприятие” нарече милионерът Иво Прокопиев всички публикации в медиите през последните седмици, че негови фирми са получили финансова инжекция от парите за втора пенсия, събирани във фонд „Доверие”.
 

Той разкритикува и мнението на Комисията за финансов надзор, публикувано в БГНЕС, което всъщност потвърждава незаконната практика на негови фирми.

Това е кампания срещу мен и мои фирми, в която има частица истина и около нея се изсипват стотици лъжи, заявява милионерът пред „Медиапул”.

"Алфа финанс холдинг" е една от големите финансови групи в страната, особено активна на капиталовия пазар през последните 15 години. На ежедневна база ние търгуваме с акции и облигации, правим репо сделки, организираме нови емисии ценни книжа за клиенти и за фирмите от групата. В историята на нашите отношения няма сделка, от която фонд "Доверие" да е реализирал загуба, а осигурените да са претърпели вреда. Напротив, генерирали сме няколко милиона лева доход.

Абсолютна лъжа са сумите, които се тиражират от медиите. Към края на юни експозицията на всички фондове под марката "Доверие" в акции и облигации на фирми от групата "Алфа финанс" е в размер на 6.3 млн лева.

Прокопиев нарича позицията на КФН недостойна. Той забелязвал пряка причинно- следствена връзка между атаките от страна на комисията срещу дейността на "Алфа финанс" и публикации в неговите медии по делото срещу Евелин Банев - Брендо и призоваването на председателя на КФН г-н Стоян Мавродиев за свидетел по това дело. Всеки път, когато имало публикация по темата, следвала вълна проверки и административни мерки срещу негови фирми.

Близкият приятел на президента Росен Плевнелиев предупреждава също, че вече е сезирал прокуратурата за изтичане на информация от КФН към медиите. Защото точно това ставало, смята той.

Всички атаки, които били чиста репресия, са заради независимата позиция на „Капитал” и „Дневник”. Това продължава повече от 12 години (от правителството на Симеон Сакскобургготски и НДСВ), но се засилили, когато ГЕРБ дошли на власт, категоричен е Прокопиев. За всичко той обвинява банкера Цветан Василев и Делян Пеевски. Той бил изряден по всички линии, но те го нападали.

 

Милионерът обаче така и не казва по какви критерии е преценил, че единствено неговите две медии са независими и обективни в България, а всички останали служат на нечии интереси – разбирай лоши.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6384 |05.08.2013 Стоян Мавродиев ще съди Иво Прокопиев . 27| 6956 |17.07.2013 Иво Прокопиев: Подкрепям протеста, нямам номинация за следващ премиер . 5| 5935 |03.07.2013 Публикуваха списък с медиите, получили пари по европрограми . 25| 5507 |02.07.2013 Волен Сидеров се оплака на Цацаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads