Реклама / Ads
12| 5061 |11.11.2014 НОВИНИ

Прокуратурата научила от медиите за изчезналото тефтерче на Златанов

.
Прокуратурата е научила от медиите за откраднатите тефтерчета на Златанов. Говорителят на Софийската градска прокуратура прокурор Павел Панов не можа да каже защо това се е случило по този начин. Той не видя проблем в това, че веществените доказателства са се намирали у вещото лице.
 

Доколкото се касае за веществени доказателства, за които не се изисква специален режим за съхранение, няма пречка да бъдат пренасяни от вещото лице във връзка с възникнала служебна необходимост.

 

Панов нямаше отговор и на въпроса защо вещото лице е тръгнал да връща тефтерите седмица след като са му били поискани от следователя, а на въпрос, нормално ли е повече от месец графологичната експертиза на бележките на Златанов да не е готова, отговори. Всеки случай е сам за себе си и не може да бъде коментиран за някакъв конкретен срок., каза той по БНР.

 

От днес прокуратурата е в режим: „незабавно“. Разпоредена е незабавна проверка, има дело срещу неизвестен извършител за кражба. Данни обаче тя да е умишлена - няма. Бенчев трябваше да върне тефтерите за да бъдат предадени на колегата му Валери Костадинов, определен от Софийския апелативен съд да направи важна за изхода на делото експертиза. Заради забавянето на експерта на прокуратурата делото срещу Златанов беше пренасочено от 16 октомври на 20 ноември. Как ще се отрази липсата на важните веществени доказателства на разплитането на случая "Златанов".

 

Това е въпрос на бъдеще. Аз не мога да дам прогнози какво ще се случи, каза говорителят на Софийската градска прокуратура Павел Панов.

 

Първаначално Бенчев беше свързван с назначената от Софийския апелативен съд графологична експертиза, която да установи дали ръкописният текст в двата тефтера, намерени в кабинета на Златанов, е писан от него. В последствие стана ясно, че Бенчев е вещо лице на прокуратурата, а определеният от апелативните съдии Валери Костадинов никога не е имал достъп до тефтерчетата с указания, защото от прокуратурата отказваха да ги дадат на съда, което стана причина делото срещу Златанов да бъде пренасрочено от 16-и октомври за 20-и ноември.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4429 |05.11.2014 Христо Иванов: Трябва да разговаряме за мястото на прокуратурата и следствието . 2| 5841 |05.11.2014 Адвокат Л. Рангелов пред Фрог: Има немалко примери за това, че прокуратурата действа под натиск . 2| 5933 |04.11.2014 Прокуратурата проверява случая с "обезглавеното" дете в Пазарджик . 13| 7289 |03.11.2014 Клиенти зоват прокуратурата да спре беззакония в ТБ "Виктория"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads