Реклама / Ads
1| 5903 |23.09.2023 НОВИНИ

Прокуратурата е образувала досъдебно производство във връзка с инцидента с хеликоптер край с. Гърмен

.
Източник: БГНЕС
Окръжната прокуратура в Благоевград ръководи досъдебно производство относно инцидент с хеликоптер край с. Гърмен, при който пилотът на летателното средство е загинал, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.
 

Във връзка с инцидента е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 123 ал. 1 от Наказателния кодекс – причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие, или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност.

 

В хода на първоначално проведените следствени действия е установено, че пилотът на летателния апарат е изпълнявал въздушно пръскане на горски територии край с. Гърмен. След като е приключил на 21 септември т.г. дейностите, за които е бил ангажиран, пилотът на хеликоптера е излетял около 7:30 часа на 22 септември т.г. от стадиона на с. Гърмен при намалена видимост (гъста мъгла), за да се прибере в базата на фирмата.

 

На 22 септември т.г. в 12:50 часа в Районното управление - Гоце Делчев е получен сигнал за излетял хеликоптер от стадиона на с. Гърмен, общ. Гърмен, област Благоевград, с дестинация до с. Цалапица, област Пловдив. Към момента на подаване на сигнала хеликоптерът и пилотът са в неизвестност.

 

В хода на издирвателните мероприятия в 19:20 часа на 22 септември т.г. хеликоптерът е установен в местността "Голек", в землището на с. Гърмен, в гориста, трудно достъпна пресечена местност, отстояща на около 1,5 км от самото село. Установено е и тялото на загиналия пилот.

 

Уведомен е дежурен окръжен прокурор при Окръжна прокуратура-Благоевград и е образувано производство с първото действие по разследването – оглед на местопроизшествие.

 

Извършен е и повторен оглед. Процесуално-следствените действия продължават с разпити на свидетели, като ще бъдат назначени и необходимите експертизи за установяване на причините за инцидента. Работи се по всички възможни версии, допълват от прокуратурата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4768 |21.09.2023 Прокуратурата привлече като обвиняем и задържа барикадиралия се мъж, прострелял двама с незаконно оръжие . 2| 4042 |19.09.2023 Сарафов предупреди, че демонтажът и разграждането на прокуратурата ще са пагубни за обществото . 4| 4030 |19.09.2023 Прокуратурата и СДВР за убийството на младежа след гонитба с полицията: Не може да се говори за пряк умисъл . 23| 5771 |17.09.2023 Бойко Ноев: Защо прокуратурата не разследва руските агенти за взривове, опити за убийства и саботажи?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads