Реклама / Ads
6| 4459 |12.08.2020 НОВИНИ

Прокуратурата не проверила детски център, а кафе-аперитив

.
Вчерашната проверка на държавното обвинение не е била на детски център, а кафе-аперитив. Това става ясно от официална позиция на прокуратурата, публикувана като опровержение на вчерашната новина за акцията в център “Биберон”.
 

Извършена е била проверка на обект, който “не е детски център по смисъла Наредба 1 от 2009 г., а е питейно заведение".

 

“В хода на операцията на МВР, проведена в гр. Силистра, са били проверени десетки обекти, сред които и кафе-аперитив, носещ идентично име с това на детски център, който по документи не съществува”, съобщават от държавното обвинение.

 

Ето и цялата позиция на Дирекция “Публична комуникация”:

 

По повод вчерашни публикации в медии, озаглавени „Гешев е в Силистра – обискиран е детски център Биберон“ и „Борбата с битовата престъпност на Гешев достигна и до детски център „Биберон“, позовавайки се на информация, публикувана в „Силистренски бряг“, съобщаваща за извършена проверка за акцизни стоки в Кафе-аперитив с детски център в гр. Силистра и обвързването й с посещението на главния прокурор Иван Гешев в града на 11.08.2020 г., Дирекция „Публична комуникация“ заявява следното:

 

Провереният обект Кафе-аперитив не е детски център по смисъла на Наредба 1 от 2009 година, а е питейно заведение;

 

В хода на операцията на МВР, проведена в гр. Силистра, са били проверени десетки обекти, сред които и кафе-аперитив, носещ идентично име с това на детски център, който по документи не съществува;

 

Предмет на проверката в хода на специализираната акция не е бил „детски център“, а обект, в който е записано по документи, че се продават акцизни стоки, които подлежат на проверка;

 

Посещението на главния прокурор Иван Гешев в гр. Силистра на 11.08.2020 г. е част от продължаващата му обиколка на Апелативните райони в страната и е свързано с разкриването на извършено умишлено убийство в село Искра като по никакъв начин не е обвързано с проведената от икономическа полиция проверка в същия ден.

 

Дирекция „Публична комуникация“ не отрича правото обществото да бъде информирано според стандартите и нормите на съответната медия, но не приема опитите за манипулация чрез гръмки заглавия, които не отговарят на обективната истина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 24665 |12.08.2020 Собственичката на ”Биберон”: Прокуратурата лъже! Моят детски център провериха, а не кафе-аператив . 27| 8484 |12.08.2020 По подобие на ГЕРБ: Прокуратурата се събира да удари рамо на Гешев . 43| 8621 |11.08.2020 Гешев бори битовата престъпност с обиск в детски център ”Биберон” . 31| 7392 |10.08.2020 Прокуратурата заклейми Христо Иванов - поругавал независимостта и престижа й

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads