Реклама / Ads
8| 13334 |21.05.2018 АКТУАЛНО

В прокуратурата вървят залози: Цацаров ще си изкара ли мандата?

.
Сотир Цацаров Източник: БГНЕС
В прокуратурата ударно вървят залози. Въпросът е дали главният прокурор Сотир Цацаров ще си доизкара мандата до 2019 година. Това съобщиха за Фрог нюз разследващи.
 

Болшинството от магистратите смятат, че Обвинител №1 ще напусне поста си още тази есен, за да стане конституционен съдия. Твърди се, че мястото не е за изпускане. Припомняме, че след като изкара мандата си, бившият главен прокурор Борис Велчев се „преквалифицира” именно като конституционен съдия. Ако Цацаров реше да последва примера му, това означава, че негов заместник ще поеме поста, докато се проведе избор на нов главен прокурор. Упорити слухове пращат Цацаров зад граница веднага след като приключи седемгодишния си мандат. Става дума за пост в европейската прокуратура, която в момента се структурира и до края на следващата година трябва да е факт и да започне да действа.

 

Твърди се, че няколко човека вече се канят да наследят Сотир Цацаров. За негов заместник се спряга шефът на антикорупционният орган Пламен Георгиев, който според източници в парламента изцяло разчитал на подкрепата на управляващите и най-вече на ГЕРБ. Коментира се, че очакван конкурент на Георгиев щял да бъде председателят на спец съда Иван Гешев, който според запознати набирал преднина , тъй като минавал за особено близък до модела КОЙ. Анализатори смятат, обаче, че съвсем други лица ще се съревновават на финалната права.

 

Нещо повече, загатват, че става дума за двама души, които са далече от обективите на телевизионните камери. Твърди се, че единият бил магистрат. Другият в момента е извън магистратските среди.

 

За конституционен съдия се спряга още и името на настоящата правосъдна министърка Цецка Цачева. Упорито се коментира в парламента, че „тихият пристан” й е обещан заради негативите, които понесе след загубата на президентските избори. За бъдещи конституционни съдии се обсъждат още имената на съдия Соня Янкулова и бившия шеф на ВАС Георги Колев, също свързван с модела КОЙ. Припомняме ви, че Соня Янкулова пробва да се пребори за мястото на Колев. Нейният конкурент Георги Чолаков, обаче го спечели.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6029 |09.05.2018 Само във Фрог: В „Медицински одит” крили от прокуратурата за лекарски грешки довели до смърт на болни хора . 25| 29346 |18.04.2018 Да живеят Сотир, Иван, Пламен и прокуратурата им! И бурките с белезници! . 14| 15555 |10.04.2018 Прокуратурата: Цветан Цветанов е нарушил член 6 от ЕКЗПЧ, причинявайки щети за държавата . 10| 11758 |08.12.2017 Само във Фрог: Прокуратурата погна Агенцията за бежанците, Бъчварова спасява шефката на ведомството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads