Реклама / Ads
0| 2980 |24.11.2022 НОВИНИ

Прокурорът Валентин Николов защити специализираното правосъдие

.
Прокурор Валентин Николов
Валентин Николов е председателят на Асоциацията на прокурорите в България. Той е избран за окръжен прокурор на Плевен, но още не е встъпил в длъжност. Николов защити специализираното правосъдие, тъй като според него закриването на спецсъдилищата и спецпрокуратурата, води до рискове или усложняване на работата. Николов посочи, че е важно да има контрол върху Главния прокурор Иван Гешев, както има към всеки друг магистрат.
 

Валентин Николов каза по bTV, че премахването на спецправосъдието е опасно, защото не е направена трезва оценка, тъй като е имало реален принос от работата им. Разкрити са канали за: тероризъм, трафик на наркотици и др. Николов изтъкна, че за разкриването на подобни престъпления се изисква специализация.

 

Николов се позова на Румъния, където има два специализирани органа - прокуратура и съд, които са ефективни. Прокурорът посочи, че борбата с корупцията по високите етажи е много трудна задача. Тя е заложена късно на специализираната прокуратура.

 

Николов открои войната по пътищата като огромен проблем. Магистратът посочи, че не бива да се говори за война с другите институции, защото работят заедно. Прокурорът посочи, че трябва да се направят много неща в тази посока. За проверката по пътищата е необходимо да има ясна стратегия и контролни органи, защото са отговори много институции. Николов определи като ключова превенцията в тези случаи - че наказанието няма да бъде избегнато. Според Николов: "МПС са оръжие и не бива да се забравя това."

 

Николов посочи, че е важно да има контрол върху Главния прокурор Иван Гешев, както има към всеки друг магистрат. Николов посочи, че той и всеки един магистрат е под фокуса на вниманието.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6116 |24.11.2022 Тони Николов: Русия като държава на терора или „Вагнер“ на „готвача на Путин“ приравнена с „Ал Кайда“ . 6| 13424 |13.11.2022 Александър Николов за Борисов: При подобен тип говорене се стига до опростачване на нацията . 8| 4564 |11.11.2022 Христов продължава ”флирта” с ГЕРБ, стреля по ПП и Николов заради ”тоталния хаос” в енергетиката . 3| 3059 |10.11.2022 Стела Николова, ДБ: Ако партиите ”узреят” толкова за кабинет с ГЕРБ, ще са изгнили

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads