Реклама / Ads
8| 3283 |26.02.2023 НОВИНИ

Гешев и родните власти играели на стражари и апаши с мигрантите

.
В страната и в ЕС влизат свободно хора, които не знаем какви и кои са. Може да са свързани с тероризъм, организирана престъпност, а може и просто да бягат от война и да търсят по-добър живот. И ние играем на стражари и апаши и ги гоним по пътищата на България. С жертви и от двете страни, за съжаление.
 

Това заяви в интервю за БГНЕС главният прокурор Иван Гешев по повод поредния инцидент с нелегални мигранти, завършил с жертва. 

 

Припомняме, че два буса бяха подгонени от полицията тази сутрин на АМ “Тракия”. Единият от тях катастрофира, а в резултат на инцидента загина един човек. Пострадаха десетки. Водачът на буса се издирва. Издирва се и другият бус, пълен с мигранти. Задържан малко по-късно днес бе водачът на патрулната кола, придружавала другия бус. 

 

Според Гешев обаче, за да се противодейства на каналджийството, трябва да се засили и борбата “във всички останали сфери на престъпността” - телефонни измами, битова престъпност, домове и кражби на МПС. Обвинител №1 дори намери възможност да критикува закриването на специализираното правосъдие - ход, който според него е довел до увеличаване на престъпността. 

 

“Днес се случва това, за което предупреждавам от повече от година. След закриването на специализираната прокуратура само за девет месеца има петдесет процента спад на делата за организирана престъпност. Някои политици без да ги интересуват интересите на народа с този закон фактически обслужиха организираната престъпност. Тези, които нарекоха това "съдебна реформа' сега мълчат. Даже не и гузно, защото може би си изпълниха ангажиментите. Съчетано с войната на някои политици срещу съдебната власт, дезинтеграцията на институциите и външни фактори е видим резултата. Бум на престъпността, който усилията на прокуратурата, а напоследък и на МВР не могат да компенсират”, смята Гешев.

 

Напоследък главният прокурор е засилил медийните си изяви. Само преди няколко дни пък се обърна към нацията и заяви, че институциите у нас са нестабилни, а “търгуването на прокуратурата” заплашва стабилността на държавата. 

 

А иначе, встрани от патоса на главния прокурор, обвинител №1 заяви още, че е изискал  от МВР, ДАНС, Служба военно разузнаване и Държавна агенция разузнаване цялата информация, с която разполагат за трафика на мигранти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3197 |24.02.2023 Гешев проплака, че прокуратурата била заложник на дребнави политически сметки . 4| 3601 |22.02.2023 ”Правосъдие за всички”: Напускащите европейски прокурори на Кьовеши ли са или на Гешев? . 3| 3779 |20.02.2023 Теодора Пеева: Гешев върши идеална работа на Борисов . 3| 3810 |18.02.2023 Надежда Йорданова подсказа на Гешев да води задочен процес срещу Божков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads