Реклама / Ads
39| 25351 |05.09.2018 АКТУАЛНО

Прокурори и политици гостували на Арабаджиеви в Сен Тропе. Защо мълчи Менда?

.
Видни магистрати, предимно прокурори, са гостували на Ветко Арабаджиев в имението му във Франция. Миналото лято на два пъти в Сен Тропе били засечени мастити представители на съдебната власт. Те се черпели с домакина и водели задушевни разговори с него.
 

 

Това разказаха за Фрог свидетели на приятелската атмосфера, които пожелаха анонимност. Според тях нерядко в лазурния Сен Тропе прелитали и политици от различни партии. Част от тях били скъпи – буквално - гости и на грандиозния рожден ден на Ветко Арабаджиев, описван в жълтите медии като „купон за един милион“. Пръскането на огромната сума трябвало да помрачи блясъка на рождения ден на друг милионер – Васил Божков.

 

Някои от магистратите и политиците гостували с прелестни млади създания без консервативни задръжки, наместо със законните си съпруги. Други намирали радостни емоции с девойки/момчета от местния “пазар“… Познати на Арабаджиеви твърдят, че гостуванията били превърнати в традиция, но може и да си измислят – от завист или други подбуди. Аргументите в тази посока са, че родните магистрати и политици са честни, некорумпирани, морално устойчиви хора, блюстители на закона.

 

Не е тайна, че Арабаджиев още през 90-те години се ориентирал към създаване на топли връзки с политици и управляващи. Един от знаковите активисти по това време Георги Марков от Пловдив, описва в своята страница в интернет, че “разносвача на кремвирши“ правил солидни дарения за СДС. Цитира и документи за внесените суми. Под тепетата отдавна се говори, че Арабаджиеви са давали пари на различни партии, за да си осигурят спокойствие. Гостуванията на прокурори във френското им имение говори, че и по линия на държавното обвинение, бизнесменът не се е притеснявал.  

 

Преди десетина години медии писаха, че ГДБОП раследва Ветко Арабаджиев за източване на ДДС. Споменава се цифрата от над 100 млн лева. След време пеевските медии отново подхващат темата. През това време висш служител и шеф на данъчните в Пловдив е Менда Стоянова, сега депутат от ГЕРБ и председател на бюджетно-финансовата комисия в парламента. Същата Менда, която бе титулована със званието доктор хонорис кауза от Пловдивската музикална академия. Заслугата й била, че дала пари за ВУЗ-а от бюджета, които пари са на данъкоплатците. Защо години наред Арабаджиеви не са били спохождани от НАП е загадка. Освен ако не са били под закрила, коментират наблюдатели. Носят се слухове, че Менда Стоянова е работила за Ветко Арабаджиев. Редно е високопоставената деятелка на управляващите да потвърди или да отрече, за да отпаднат тежките съмнения към нея. Преди време името й бе замесено и по казуса с укрити доходи и неподавани данъчни декларации от Кирил Рашков, известен като цар Киро. В този период пак Менда Стоянова е оглавявала пловдивската НАП.

 

Същото важи и за главния прокурор Сотир Цацаров. По време на милионерския възход на Ветко той е бил най-важният магистрат в Пловдив. Дали не е забелязъл нещо съмнително в главоломното забогатяване и разточителното харчене на милиони? Цацаров също запазва гробно мълчание. Напред е пуснал заместника си Иван Гешев, който с присъщия си гранде ентусиазъм се хвърли в поредната гръмовна акция, тарашейки хотели на бизнесмена. Направи и няколко саркастични коментара за милионите, открити в „кутии от обувки“ и автопарка на фамилията. След което изчезна от хоризонта.

 

Междувременно специализираният съд пусна сина на Ветко Арабаджиев и задържаните счетоводителки. Мотивите са, че младият, изучил се по чужбина мъж, нямало откъде да знае как са се появили милионите в кашоните и скъпарските коли в гаража на семейството. Счетоводителките и те нямало откъде да знаят.

Изглежда са се задействали някои от гостувалите в Сен Тропе и останали с прекрасни впечатления от гостоприемството на фамилията, шегуват се наблюдатели на затихващия сюжет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 38134 |03.09.2018 Банки, политици и сделки изплуват по случая „Ветко“, почва замитане . 22| 8474 |27.08.2018 Жандармерия и прокурори нахлуха в сградата на Трейс Груп . 14| 10632 |06.08.2018 Вижте колко богати са политиците ни, според КПКОНПИ . 21| 12026 |27.05.2018 Ген. Решетников призна: Имам отношения с политици от ГЕРБ, БСП, Атака и СДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads