Реклама / Ads
0| 2898 |15.05.2022 НОВИНИ

Променливо време днес: Слънце на запад, валежи на изток

.
Източник: БГНЕС
Днес над Западна България облачността ще е променлива, а над Източна – значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна и на много места там отново ще има валежи и гръмотевици, които до вечерта навсякъде ще спрат. Вятърът ще е слаб, постепенно ще се ориентира от североизток, в североизточните райони - от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 24 и 29 градуса, по-ниски в източните райони, в София - около 24°.
 

По Черноморието облачността ще е значителна, с краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 18°-20°. Температурата на морската вода е между 12 и 15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

В планините облачността ще е променлива, след обяд над масивите от Източна България – купеста и купесто-дъждовна и там ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 17°, на 2000 метра - около 10°.

 

В понеделник над Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево. Над източните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, отначало със западна, по-късно през деня с южна компонента. Максималните температури ще бъдат между 24 и 29 градуса.

 

Във вторник в цялата страна ще бъде предимно слънчево, сутринта по морския бряг ще има все още значителна ниска облачност или мъгла. Вятърът временно ще стихне, а температурите ще се повишат и на места в низините отново ще са около 30 градуса.

 

В сряда и четвъртък със силен вятър от северозапад, в източните райони от север-североизток, ще прониква по-хладен въздух. Над по-голямата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в Северна и Източна България ще има валежи, придружени от гръмотевици, на повече места в сряда. Температурите ще се понижат значително и в четвъртък максималните ще бъдат от 18°-19° в източните до 24°-25° в западните райони.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4791 |14.05.2022 Румен Овчаров: КЕВР върна старите времена от правителството на Бойко Борисов . 0| 7126 |13.05.2022 Петков на парламентарния контрол: Разбирам защо Борисов казва, че още не е време за избори . 0| 3634 |12.05.2022 България на първо място в ЕС по брой украински бежанци с временна закрила . 0| 3181 |12.05.2022 „По-добре да умреш от експлозия, отколкото да гледаш как дете умира от глад“: Жена разказва за живота по време на война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads