Реклама / Ads
8| 5894 |17.12.2021 НОВИНИ

Промяна! Депутати съкращават коледното ваканцуване - караници в парламента

.
Народното събрание съкрати коледната си ваканция. Депутатите одобриха предложението на „Продължаваме Промяната” да бъде намален периодът на почивката от 29 декември до 31 декември. От 212 гласували в залата, 181 бяха „за”, а 20 „против”. 11 народни представители гласуваха „въздържал се”.
 

Така, в НС ще почиват само от 24 декември до 3 януари, като ще работят на 27 и 28 декември.

 

От "Има такъв народ" предложиха ваканцията на депутатите да бъде изцяло отменена, но предложението им беше отхвърлено:

"Предложението ни е неработните дни на депутатите по празниците да съвпаднат с тези на обикновените български граждани – вие не сте богове, пичове", каза председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов по време на дебата.

 

"Като изключим ГЕРБ и ДПС в тази зала, повечето хора в тази зала сме дошли тук някои от половин година, други за първи път. Всички ние сме гледали парламента през изминалите 20 и кусур години и винаги е било трогателно гнусно как парламентът си прави дълги ваканции, а хората работят", допълни още той.

 

"След като на Бъдни вечер няма да се работи всичко останало няма значение. Надявам се, че сте си направили сметка за програмата, която ще гледаме. Предполагам, че тя ще бъде натоварена, за да не идваме до тук за една точка в дневния ред", коментира Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

 

"Аз си анализирам вкъщи постоянно. Тук не е място за анализи – има си неправителствени организации и центрове, където от сутрин до вечер се анализира“, каза депутатът. "Ако вие искате просто днес да родите една новина, това не е сериозно", добави още.

 

"Групата на ГЕРБ се държат като физически тролове в тази зала. Единствено забавят приемането на правилника - този правилник трябва да отпуши работата на НС. Той е предпоставка за съставяне на редовни комисии", заяви Явор Божанков от БСП.

 

Според него ГЕРБ правят едни и същи изказвания с еднакви тези, за да забавят работата на Народното събрание.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3104 |16.12.2021 Депутатите решиха да създадат 24 постоянни комисии в Народното събрание . 4| 3489 |16.12.2021 Депутатите приеха нов мораториум на цените на тока и парното . 9| 4245 |15.12.2021 Отхвърлиха предложението заплатите на депутатите да се изплащат само по банков път . 9| 3191 |15.12.2021 Депутатите се чудят да излизат ли в коледна ваканция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads