Реклама / Ads
3| 2801 |07.07.2023 НОВИНИ

Пропагандната машина на Кремъл се обърна срещу Пригожин

.
Алчност, престъпно минало, наркотици. Така руската медийна машина започна да говори за Евгений Пригожин - собственикът на ЧВК “Вагнер”, организирал неуспешен бунт в страната си. По всичко личи, че държавните медии в Русия в момента провеждат кампания за дискредитирането на един от доскоро най-близките хора на президента Владимир Путин.
 

Ключови канали вече показаха снимки от обиска на имението на Пригожин край Санкт Петербург, на които се виждат стряскащи трофеи - отрязани глави, множество перуки, златни кюлчета, чуждестранна валута. Според медиите в Русия богатстрото на Пригожин му се е отразило "много зле", а освен това припомниха и криминалното му минало като заключиха, че Пригожин е бил воден от алчност.


Това е първият път, когато държавната медийна машина отразява Пригожин толкова плодотворно, толкова лично и толкова пълно с пагубни подробности за биографията му.


Доскоро руската телевизия представяше частната армия "Вагнер" в положителен образ. Наемниците на Пригожин се биеха рамо до рамо с руската армия и бяха на предна линия при тежките сражения в Бахмут. 


Репортажи от имението на Пригожин се появиха в държавната телевизия "Россия 1" на 5 юли. Кадри бяха показани в централната емисия на телевизията, която е една от най-популярните на територията на Русия.


Същата вечер "Первый канал" свърза Пригожин със запазното разузнаване, което е "твърде срамежливо да признае участието си в бунта". НТВ, една от трите най-гледани телевизионни станции в Русия, твърди, че той е бил воден от алчност и престъпно минало.

Пригожин беше почти заличен от медийното пространство в Русия, след като започна открито да критикува руското военно ръководство за начина, по който се води войната в Украйна. 

Пригожин все още не е коментирал разпространените снимки от обиска в Санкт Петербург. Той не се е появявал и публично, а вчера беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че не се намира на територията на Беларус. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2557 |06.07.2023 Позната опорка от Кремъл: Зеленски прави всичко възможно да въвлече най-много държави в конфликта . 16| 3398 |06.07.2023 Чуждестранните медии: Президентът Зеленски може да се сблъска с тежки разговори с прокремълския президент на България . 10| 3018 |29.06.2023 Кремъл спира участието на “Вагнер” във войната в Украйна . 7| 2710 |27.06.2023 Kъде се покри Пригожин? Кремъл нищо не знаели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads