Реклама / Ads
4| 2947 |15.09.2021 НОВИНИ

Прощално заседание на 46-ото Народно събрание

.
Източник: БГНЕС
Животът на 46-ото Народно събрание се оказа изключително кратък - точно 57 дни, а днес дерутатите се събират финално. Досега то е провело общо 26 заседания през юли, август и септември. Днес ще е последното 27-мо заседание. Големият въпрос е ще съберат ли кворум народните представители.
 

Парламентът създаде 22 постоянни и 6 временни комисии - за ревизия, за Росенец, Буджака, по закона „Магнитски“ и за полицейското насилие.

 

Внесени са 81 законопроекта, но единствените закони, които до момента е успяло да приеме напълно, са трите бюджета през последните дни.

 

Днес в Народното събрание трябва да гласуват окончателно промените в Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство. Поправките предвиждат Бюрото за защита на свидетели да мине под контрола на правосъдното министерство. Основните мотиви са, че бюрото изпълнява сходни действия по охрана и предотвратяване на престъпления. Освен това в последните години то е било отклонено от основната си функция - да осигурява защита на застрашени свидетели.

 

На последното пленарно заседание народните представители ще потвърдят или отхвърлят решението на правната комисия за закриване на специализираното правосъдие. Решението обаче не е от особено значение, тъй като промените в Закона за съдебната власт ще бъдат гледани на първо четене.

 

Преди да бъдат разпуснати, народните избраници ще разгледат и доклада на временната комисия, която проверява данни за полицейско насилие по време на миналогодишните протести срещу правителството и главния прокурор. Докладът препоръчва да бъде отстранен директорът на НСО, както и МВР да предприеме цялостно разследване на структурите си и да предприеме действия срещу полицейски служители, превишили правомощията си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5398 |14.09.2021 ГЕРБ, БСП и ДПС саботираха последното заседание на Комисията „Росенец“. И Доган не дойде . 9| 3662 |14.09.2021 Петър Чолаков: Отиващото си Народно събрание беше един „тийнейджърски парламент“ . 0| 2970 |14.09.2021 Три комисии ще работят в предпоследния работен ден на 46-ото Народно събрание . 15| 4739 |13.09.2021 Доц. Киселова: Митева нямаше да наруши Конституцията, ако беше свикала извънредно заседание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads