Реклама / Ads
57| 10893 |30.05.2023 НОВИНИ

Протестът пред „Дондуков“ 2 се превърна в шествие, гражданите искат импийчмънт на Радев

.
Протест пред президентството скандира ”Тук не е Москва, ”Радев е предател”
Протестиращите, които по-рано тази вечер се събраха пред президентството, се отправиха към Орлов мост. Движението по бул. "Цар Освободител" е блокирано.
 

Поведението на президента Радев в последните седмици и дни нагнети обществено недоволство, а начинът, по който връчи втория мандат за съставяне на правителство, преля чашата.

 

Граждани се събраха пред президентството, за да заявят, че България е парламентарна република и пълноправен член на ЕС и НАТО.

 

Демонстрантите веят български знамена, знамето на ЕС, както и украинския флаг, тъй като Украйна е кандидат за член в ЕС. 

 

"Фуражка – самальот Масква", "Аз не съм червен, аз съм Румен", "ПРЕZИД-END", гласят протестните плакати. А гражданите скандират: "Тук не е Москва!", "Радев е предател" и "Оставка".

 

На протеста има организирана подписка за импийчмънт на президента Румен Радев.

 


.

"Румен Радев посрами понятието български военен, български генерал, български летец", заяви протестиращ. 

 

"Румен Радев се е разлял като река Волга извън своите правомощия и много му харесва. Той сам си свали маската. Свидетели сме на специална операция на отвоюване на България от Европа. Не остана служител на рашистките интереси в България, който да бъде активиран", заяви журналистът Иво Инджев от трибуната на протеста.


.

"България е парламентарна република, пълноправен член на ЕС и НАТО и трябва ясно да го заявим на всички! Президентът отдавна е показал, че не работи в полза на българското общество и за българските интереси, а за руските такива. Неговите служебни правителства са най-продължителните в българската история след 90-та година, като същевременно прокарва руско влияние в страната и ни отделя от европейската общност.

 

Няма да позволим да се превърнем в Беларус! Президентът трябва да е президент на всички българи и да се съобразява с решенията на парламента!", заявяват организаторите.
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2956 |30.05.2023 Официално: Служебният кабинет предложи на парламента удължаване на Бюджет 2022 . 6| 5431 |30.05.2023 Георги Господинов пред ”Гардиън”: България се люлее на ръба на отпадането от Европейския съюз . 13| 3033 |30.05.2023 ЕС: Лишават Унгария от европредседателство заради връзки с Кремъл? . 3| 2884 |30.05.2023 Демерджиев: МВР обмисля да има повече полиция пред училища и детски градини в определени часове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads